| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Salut. Recent am schimbat routerele de la Digi prin casa pentru un semnal mai bun al camerelor video de afară, însă acum nu le mai pot conecta la nouă rețea pe motiv că nu accepta 5g WLAN, îmi spune că camera poate fii folosita numai în 2.4G WLAN. Aveți vreo soluție?

6 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Majoritatea routerelor au doua retele wifi, tocmai pentru a se putea conecta si dispozitivele mai slabe la ele.
Daca al tau pur si simplu nu are, atunci... Nu poti folosi routerul nou.

| VoidEternal a răspuns:

Imposibil sa nu ai și frecvența de 2.4 ghz. Cel mult e dezactivată. Umbla în setările routerului.

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru VoidEternal):

Cum pot să o fac?

| VoidEternal a răspuns (pentru GeorgeGabriel20001):

Sunt mai multe variante. Unele routere, de exemplu cele relativ noi de la tplink cu funcție de tether, au aplicație. Celelalte pot fi accesate din broswer după adresa de IP. Cam variaza și asta, dar la majoritatea este 192.168.0.1. Acolo ai nevoie de niste credentiale pe care le găsești pe spatele routerului sau in manualul lui. Acum ceva timp pentru setupul inițial erau admin admin. Dar daca au fost astea, după prima accesare te pune sa o schimbi. Dacă ți-a făcut cineva setupul routerului atunci probabil ți-a schimbat și credentialele. In cel mai rău caz suni la Digi, îi întrebi cum poți accesa interfața routerului și unde găsești setarea pentru activarea rețelei pe 2.4 ghz.

| Konstantinos99 a răspuns:

Unele routere prevad doar 5gh altele doar 2.4gh altele ofera simultan amandoua.Trebuie sa vezi daca rouretul tau nu are inclusa banda de 2.4gh.Daca ai trebuie activata din adminul routerului(conficuratie) daca nu ai, trebuie sa iti ei un alt router de 2, 4 si sa il conectezi la actualul router

| Danila_Marius_1984 a răspuns:

Ruterele 5G de obicei vin si cu o alta retea de unda clasica sau ar trebuie sa vina macar cu o setare, al meu are 2 retele, 5G si 2G/3G. Ar trebui sa aiba si al tau.