anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent eu mi-am cumparat 2 pc-uri tip server de la altex, care au costat 14 990lei fiecare...Ideea e ca nu stiu cum se folosesc happy (ma cam facui de ras)... Apropo ce servere se pot face pe acele pc-uri?

13 răspunsuri:
| flixbuster a răspuns:

Cred ca toti suntem curiosi sa aflam raspunsul la intrebarea: de ce le-ai cumparat?

Cat despre cum le-ai putea folosi, scrie in descrierea de la Altex: dedicat pentru virtualizarea sau editarea si proiectarea foto video/3D.

Placa video NVIDIA Quadro este o placa video din seria celor profesionale (dedicate pentru editare foto/video sau CAD).

Procesoarele Intel Xeon sunt intr-adevar procesoare de server asa ca si virtualizarea este o optiune.

As mai adauga server de baze de date, server de web. Daca tot ai doua, poti sa faci un cluster, fie pentru performance fie pentru failover dar nu stiu daca te duce OS-ul ca Win 10 Pro nu cunoaste asa ceva, ti-ar trebui cred Win 10 Server (sau treci pe Linux).

| Kleb a răspuns (pentru flixbuster):

Sincer, si eu as fi curios sa vad ce o sa fac cu ele...Nu stiu sa le foloses, oare pot primi banii inapoi pe ele? happy

| JackR a răspuns (pentru Kleb):

Acum am citit configuratia exacta.
Frate, ce ai cumparat tu este o pereche de struto-camile! Nu sunt nici server 100%, nici workstation 100%. De ce spun asta? Pai un server "clasic" (de baze de date, de web, de comunicatii etc.), nu are nevoie de o placa video specializata ca NVidia Quatro cu 8GB VRAM. O placa video cu 256 MB VRAM este suficienta. Ai nevoie de ea cat timp instalezi sistemul de operare si configurezi server-ul. Dupa aceea, tot ce faci pe server este "remote" (adica, poti bine-merci sa deconectezi monitorul, tastatura si mouse-ul). Pe de alta parte, cu placa aia video, directia este clar spre editare foto/video sau CAD, dar atunci 32 GB RAM sunt limita inferioara. Deci nici 100% workstation nu este.
Daca esti in termenul de retur, du-le inapoi, ia-ti banii sau fa-ti o configuratie serioasa de "home computer" si ia numai diferenta (care ar trebui sa fie substantiala!).

| Kleb a răspuns (pentru JackR):

Da-le naiba ca acum 3 zile le-am luat le duc inapoi si iau altele

| JackR a răspuns:

Adica tu vrei sa spui ca ai cheltuit vreo 6500 de Euro si nu stii pe ce? Nebuni am vazut multi pana acum, dar tu intri clar in Top 5!

| Kleb a răspuns (pentru JackR):

Nu sunt nebun sigur laughing doar ca l-am luat si il tin in casa ca nu stiu sa il folosesc big grin

| Ax3LdeV a răspuns:

Daca ai zice cum se numesc ar fi bine (sa stim ce are sub capota)

| Kleb a răspuns (pentru Ax3LdeV):

Vreo 300 de caluti, dar ma asteapta in parcare laughing glumesc...E Myria Expert E5 dar nici o componenta de pe el nu e de la Myria

Sub capota are vreo 300 de caluti dar ma astepata in parcare aglum laughing...E de la Myria dar nici o componenta nu e de la Myria

Hai ca nici nu am scris de 2 ori laughing

| Kleb a răspuns:

Ce parere aveti de un ASUS ROG GT51CA cu :
procesor i7 6700k 4. 2ghz
ram 64 gb
placa video nVIDIA gtx titan x 12gb
2 ssd 512 gb fiecare
HDD 3TB
As vrea sa iau 2 d-astea

| JackR a răspuns (pentru Kleb):

Gaming 110%!