anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

happySunt intr-o mare dilema, am 2 placute RAM (din noulaughing), ambele sunt DDR1 de 256MB PC3200 adica cu frecventa de 400MHz (2 x 200MHz deoarece sunt "double data rate" sau ceva de genul din cate am citit pe net),una este PLUSS (asa scrie pe cipuri, cred ca asta este firma) iar cealalta APACER (stiu sigur ca asta este firma fiindca scrie pe eticheta). Singura diferenta intre acestea este ca cea Apacer are CL 2.5 (CAS Latency) si cealalta CL 3. Vreau sa stiu un singur lucru,care este mai buna,am citit pe net si se spune ca marimea CL-ului este invers proportionala cu performanta,adica daca CL-ul este mai mic,memoria este mai rapida!straight faceEu tot nu am priceput exact, am vazut memorii DDR3 cu CL9 deci care este adevarul, marimea CL-ului este direct proportionala sau invers proportionala cu performanta?straight faceMultumesc!winking

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Invers, dar depinde si de frecventa. De exemplu DDR3 CL9 la 1600 va rula bine mersi la 1333 cu CL7. Oricum, la cit de vechi e sistemul tau cu DDR, diferenta de performanta intre CL 2.5 si CL 3 e ca si nula, nu o sa o vezi decit in vreun benchmark, si acolo sub 2% din performanta memoriei, deci un 0. x% impact in performanta totala a sistemului.

| CannabisFan a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Deci CL-ul e invers proportional cu performanta, asta ai vrut sa zici prin "invers" banuiesc, inseamna ca CL 2.5 e mai bun decat CL 3, nu conteaza procentul, deci e mai bun, nu?laughinghappySi inca ceva, se poate modifica o placuta RAM DDR3 CL9 1600MHz la CL7 1333MHz, asta se intelege din propozitia ta! Raspunde-mi la ambele intrebari te rog!laughing

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru CannabisFan):

Exact, dar depinde si de frecventa, cum ziceam. Nu se modifica sub nici o forma. Uite, in cazul meu, am un i3 2120 si o placa de baza cu B75. Chipsetul nu permite sa rulez memoria DDR3 la 1600 decit daca am procesor Ivy, dar cum al meu e Sandy, merg cu maxim 1333, putind - eventual - sa setez latentele manual (CL si multe alte povesti).

| CannabisFan a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Latentele (CL-ul) si restul le setezi din BIOS, nuuu?happySunt curios ce sa-i faci!laughing

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru CannabisFan):

Evident ca din BIOS.

5 răspunsuri:
| Stefan_Mihai_1996 a răspuns:

Idem Gabi