Invers, dar depinde si de frecventa. De exemplu DDR3 CL9 la 1600 va rula bine mersi la 1333 cu CL7. Oricum, la cit de vechi e sistemul tau cu DDR, diferenta de performanta intre CL 2.5 si CL 3 e ca si nula, nu o sa o vezi decit in vreun benchmark, si acolo sub 2% din performanta memoriei, deci un 0. x% impact in performanta totala a sistemului.
Deci CL-ul e invers proportional cu performanta, asta ai vrut sa zici prin "invers" banuiesc, inseamna ca CL 2.5 e mai bun decat CL 3, nu conteaza procentul, deci e mai bun, nu?Si inca ceva, se poate modifica o placuta RAM DDR3 CL9 1600MHz la CL7 1333MHz, asta se intelege din propozitia ta! Raspunde-mi la ambele intrebari te rog!
Exact, dar depinde si de frecventa, cum ziceam. Nu se modifica sub nici o forma. Uite, in cazul meu, am un i3 2120 si o placa de baza cu B75. Chipsetul nu permite sa rulez memoria DDR3 la 1600 decit daca am procesor Ivy, dar cum al meu e Sandy, merg cu maxim 1333, putind - eventual - sa setez latentele manual (CL si multe alte povesti).
Latentele (CL-ul) si restul le setezi din BIOS, nuuu?Sunt curios ce sa-i faci!
Evident ca din BIOS.
anonim_4396 întreabă: