| yulyan32 a întrebat:

Salut, tocmai mi-am cumparat un laptop Acer, 550$. Am tot auzit ca nu e bine sa il tin in priza si sa il folosesc cand are 100% baterie. E adevarat?

5 răspunsuri:
| kalex a răspuns:

Nu. Tatal meu are un laptop Asus si il tine aproape non stop in priza si bateria tine asa cum tinea cand era nou.

| OldSoul a răspuns:

Eu am un Acer de 4 ani, si in acest timp probabil 99% din timp a stat mereu cu incarcatorul conectat, si a fost folosit aproape permanent cu bateria in el si incarcatorul conectat exceptie find cand era pana de curent sau cand trebuia sa-l folosesc in afara casei si cu toate acestea si acum daca scot incarcatorul din el ma tine incarcat cam cat tinea cand era nou, adic undeva peste o ora jumate, la modul meu in care il folosesc.
Deci nu este adevarat, da poate era adevarat la modelele mai vechi, dar la modelele din ziua de azi sau cel putin la mine nu a afectat cu nimic faptul ca l-am utilizat mereu cu incarcatorul conectat.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si eu am Acer Aspire 5750G si am citit, in cartea tehnica, ca este bine sa-i scoti bateria, daca folosesti priza si sa folosesti bateria doar atunci cand nu ai acces la priza.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Laptopurile din ultimii 10 ani au un microprocesor care se ocupa de managementul inteligent al acumulatorului.
Poti sa-l tii in priza cat vrei, el stie cand sa incarce si cand nu, si nu are nevoie de un Dorel care sa-i scoata acumulatorul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E bine sa scoti bateria in sensul ca nu se va mai uza si o vei avea buna mai mult timp. Cu toate ca ceilalti useri au spus ca au folosit bateria permanent odata cu incarcatorul, bateria se uzeaza cu timpul. Peste 5-6 ani, poftim, numai este ca la inceput. Dar nici cu ea scoasa nu e bine atunci cand stii ca lucrei un articol sau ceva ce trebuie salvat dupa terminare. Spre exemplu, lucrezi la un proiest timp indelungat, scrii mult si, fara baterie in laptop este riscant. Daca pica curentul laptopul se inchide si munca de juma de zi, nu se salveaza. Asa ca, daca este bateria in laptop, atunci cand pica curentul, preia bateria si lucrezi in continuare. Cel putin ai timp sa salvezi priectul sau jocul on line.