| LucianMusic a întrebat:

Tot timpul am avut windows. Acum vreau sa imi iau un macbook pro. La chestiile astea Apple trebuile sa le mai reinstalezi sistemul(OS) sau nu ai acum. Daca nu mai merge sistemul de operare ce ai putea sa faci atunci ca la windows il reinstalezi si e gata. Multumesc

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Poti si la Apple sa instalezi tu sau sa reinstalezi dar nu face nimeni asa ceva, odata ce totul este moca, gratis free zii cum doresti.Un calc, telefon sau orice device Apple vine cu sistem de operare, indiferent care o fi ala, deci ai sistemu de operare ala la data cand a fost fabricat calc sau telef respectiv.Cind ii dai drumu poti si chiar ei iti trimit mesaje sa updatezi la ultimu sistem de operare, totul este free, tu nu trebuie sa faci absolut nimic, doar la inceput sa spui da ori ba, in rest c alculatorul face absolut totu, tu nu mai dai nici o comanda nimic.Sistemu de operare de la Apple nu se strica aia e problema, sau daca se strica se repara de unu singur laughing vezi tu cei mai multi spun aaaa e f scump platesti doar brandu.Aia e ca ei nu stiu despre ce vorbesc,odata nu ai nevoie de tehnician, nu trebuie sa platesti pentru un nou OS, nu ai nevoie de ativirus, nu ai nevoie de office, nu ai nevoie de mai nimic, adica totu e moca si asta toata viata cit timp vei folosi acel calc de la apple.Cu alte cuvinte daca ai un mac pro n-o sa mai stii cei aia sa repari la el.Bine asta daca nul dai de pamint stiu si eu sal spargi.Vezi ca mac pro is vreo 3 la vinzare.Si acum am vazut ca tin unu mac pro ala cu CD, dar cred ca nu stiu s-ar putea sal fi scos, desi l-am vazut acu cateva luni, apoi sunt alea mac pro with retina display si astea noi acum aparute mac pro with retina si cu bara aia digitala.Astea is cele mai performante ultimele aparute si nu stiu diferenta de pret nu-i asa de mare.Ce nu imi place la astea noi este mufa de incarcare, iau facut mufa ca la iphone acum, modelele alealante au mufa magnetica, in caz de ceva te impiedici sau stiu si eu nimic nu se intampla, adica sa se rupa mufa sau ceva inauntru.Cred ca aia era ideea mufei aleai magnetice ca multi rupeau mufa din interior sau cea de la cablu, cel putin eu asa stiu destule persoane.Ok deci daca iti iei Apple nu te mai intereseaza nimic, nu mai faci tu nimic.Si Apple citeodata sa zic asa nu stiu ori ca dai comenzi prea multe sau poate nu-i conectia buna de net nu mai raspunde pagina, dar poti da restart si totu e ca si nou dupa.Se intampla rar dar se intampla, eu spun ca mi s-a intamplat si mie de vreo 2 ori, bine in citiva ani.Dar daca iti iei Apple nu poti juca jocuri, bine poate ca asta o stii deja. Poti de asemenea sa customizezi un laptop sau imac la Apple daca doresti.Dar din ce vad acum la latptopuri au pus numa SSD, nu mai au cu HDD in schimb le au pe imacuri inca.Ok bafta cred ca faci o alegere buna.

| LucianMusic explică (pentru relian):

Îmi poti spune cel mai bun macbook pro de maxim 2000euro după părerea ta. M-am uitat la ele și toate mi se par slabe dacă le compar cu un Asus la același preț.

| relian a răspuns (pentru LucianMusic):

Adica te-ai uitata la toate mac boocurile sis slabe zici? Pai naspa atunci, ia-ti Asus ce sa zic.Nu as lua Asus nici daca e sa iau cel mai slab mac.Cel mai bun mac cel poti lua dea gata de la magazin costa nu stiu cit costa in euro la voi, dar iti zic cit costa in dolari la mine.Deci vezi ca sunt de 13 si de 15 inch mac book astea, alea de 15 inch is profesionale si cel mai scump care sa-l iei din magazin costa 3 mii de dolari asta in state.In europa cred ca duce undeva la 3500 de euro sau poate mai bine asta tu trebuie sa te uiti la magazin sau pe net daca au afisate si pe net.De 2 mii de euro cred ca il poti lua pe cel mai slab cei afisiat la magazin, dar e slab doar ca are doar grafic ala integrat din procesor, nu are placa grafica a doua, dar in rest is c am toate astea de 15 inch la fel, procesoru este la toate i7 de la 2.2 hgz 2.6 si 2.7 ghz.si de asemenea difera capscitatea SSD dar toate au SSD.Ca urmare singura diferenta ar fi placa video si proceosrul dar nu cred sa faca ala mare diferenta de la 2.6 la 2.7 sau chiar si ala de 2.2 este f bun.Deci mac book i7 2.2 ghz memory 16 gb. si SSD 256 gb.Cred ca asta ar fi de banii ce spui tu acolo la tine.Aici e mai ieftin pana in 2 mii de dolari.Nu stiu cit e doalru fata de euro. Daca vrei sa comanzi poti sa ajungi la 4500$ atit au ei acu la ora asta ce poti comanda.Deci cel mai tare procesor, cea mai tare placa grafica, cel mai tare SSD.cam astea is componentele ce se pot cere, restul de laptopt este identic la 15 inch.La 13 inch gasesti dar nu au i7 alea is cu i5 daca e sa cumperi de la magazin, daca dai comanda poti pune si pe alea i7.In magazine asta de 13 inch :2.9 ghz i5 procesor, memory 8 gb, 512 SSD si toate de 13 inch au numai placa grafica din procesor, deci nu ai grafica a doua sau cum ziceti voi dedicata.Dar si pe asta de 13 inch il poti face sa ajunga la 3 mii de dolari cu procesor i7 de 3.3 ghz, cu memlrie de 16 gb cu SSD de 1 t si cam asta is. Uite intra aici si vezi cate sunt, cel putin astea ceti arat eu sunt sigur in Italia, sora mea si-a luat acu zilele astea un imac si mi-a spus ce i-am aratat eu in state e si acolo la ei in magazin. Deci intra pe www.apple.com si alegi acolo mac, apoi mac book pro s te descurci tu mai departe.Asus ala ce spui tu ce caracterisitici are? Dar degeaba le are ca nu se compara cu apple.Sa stii ceva, la un calc de firma toate componentele is luate de la acelasi producatr, dar diferenta o face placa e baza care no gasesti nicaeri, care este facuta special pentru acel brand.Deci conteaza f mult placa de baza cit si softul, iar Apple face si soft asambleaza si calculatorul deci le are acolo le face sa functioneze cit mai bine cu softul lor. Restu asambleaza calculatoare si dupa aia e bagam wind bagam ce-o fi cam aia e diferenta, plus chestie si de carcasa de cum arata de toate astea.Mie imi place sa arate si bine un calc sau telefon, sa nu fie plastic gen hartie, sa fie Apple frate desing adevarat forma, marime bla bla.Plus de asta nici un display ca e monitor sau laptop nu se compara cu apple.Sa numi spui tu mie ca Asus ala vede ca si Apple cal maninc.

| LucianMusic explică (pentru relian):

Uite laptop-ul asta https://www.bol.com/......063706594/

E 4k, placa video mai buna procesor-ul mai bun memorie mai buna etc. Dece e macbook-ul pro asa de special pentru music production?

| relian a răspuns (pentru LucianMusic):

E ok man ia-l pe ala daca asta cauti pentru jocuri.Mac-urile nu-s pentru jocuri si nu am spus nimeni cas speciale pentru musica, dar alea de 15 inch da le folosesc aia p grafica, pentru edicatri muzica, filme etc, dar nu car fi speciale ci pentru ca au mai multa incredere, pentru ca is mai stabile decat calc cu wind. adica pentru cas mai bune, mai de incredere.Aia e tot.Tu cumperi ce ai nevoie, vrei sa joci jocuri cumperi astea cu wind. Vrei doar asa sa faci orice fara jocuri eu aleg Apple, de cand am Apple problemele sau dus, bine eu ma pricep sa le repar singu, dar zic asa ca idee.Am prieteni care ma chemau mereu sa le repar calc, unia care siau luat Apple nu i-am mai vazut la fata de atunci laughing.Ca asa sta situatiunea.Ficre ia c ei place si ce nevoie are.Mai sunt firme care fac laptopiri pentru jocuri nu-i aia MSI cea ma buna cum se lauda, da na fiecare is lauda marfa.Si Dell face laptop pentru jocuri sinca mai erau ceva firme, dar probabil is mai scumpe.Astia MSI fac placi de baza din cate imi amintesc, si ce or mai face.Ok bafta oricum.

4 răspunsuri: