Nu. Pe Google Meet in niciun caz. Cum ar putea sa stie o aplicatie web ce alte programe mai sunt deschise?
Nu poate monitoriza nimeni traficul din rețeaua ta de internet, doar ISP-ul îți poate monitoriza activitatea. Profesorii nu pot contoriza sau monitoriza în niciun fel activitatea ta pe internet prin Google Meet sau oricare altă aplicație.
Nu se poate e vrajeala sa va faca mai atenti poti sa te uiti pe Youtube la minecraft fara griji sau sa joci Fortnite
Eu mă ocup cu telecomunicații internet dinainte să se inveteze internet-ul eu făceam internet prin cablu de rs232 asa ca stiu lucruri despre QOS si OSI
concluzia este că nu prea se poate ca o aplicatie sa stie ce alte lucruri ai deschise.
Si daca chiar ar face cineva o apolicatie atât de bună eu aș deschide redtube si dacă m-ar certa pentru asta nu aș accepta certurile de cât in scris și stampilat
si in cazul acesta le-as cere despagubire pentru incălcarea intimității
in afara de asta le-aș cre despăgubire că mi-au citit e-mail-urile
si tot felul de lucruri din astea dacă nu m-aș umple de bani
cum cu ce acord să umble ei pe computer-ul meu
poate ma folosesc si eu de un computer de al institutul national de statistica unde sunt date de importanta nationala secrete militare chestii de genul acesta
sa zicem ca eu am un job si ei spioneaza la armata la mine unde lucrez eu celelalte aplicatii
vai de pielea lor
ii iau cu
Art 360 Accesul ilegal la un sistem informatic | Codul Penal
Expresiile „sistem informatic" și „date informatice" - Dragoman Simona
Convenția privind criminalitatea informatică, adoptată la Budapesta la 23.11. 2001 și ratificată de România prin Legea nr. 64/2004 definește „sistemul informatic" și „datele informatice".
Expresia sistem informatic desemnează orice dispozitiv izolat sau ansamblu de dispozitive interconectate ori aflate în legătură, care asigură ori dintre care unul sau mai multe elemente asigură, prin executarea unui program, prelucrarea automată a datelor.
Drept penal. Partea specială
A. Noțiune. Caracterizare
Potrivit art. 360 C, "(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârșită în scopul obținerii de date informatice, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârșită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricționat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani".
Noul Cod penal. Comentarii pe articole
Infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic reglementată prin dispozițiile art. 360 NCP are corespondent în prevederile art. 42 din Titlul III al Cărții I din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.
Infracțiunea în formă simplă, reglementată în alin. (1) al articolului analizat, are un conținut identic cu cel al faptei prevăzute în reglementarea anterioară, inclusiv sub aspectul regimului sancționator.
Criminalitatea informatică
• infracţiunea de interceptare neautorizată;
Conţinutul noţiunii de faptă penală de natură informatică este deosebit de variat, fiind abordat
din diferite perspective în cadrul lucrărilor de specialitate.
Astfel, în raportul Comitetului European pentru probleme criminale, infracţiunile informatice
sunt sistematizate în următoarele categorii:
• infracţiunea de fraudă informatică;
• infracţiunea de fals în informatică;
• infracţiunea de prejudiciere a datelor sau programelor informatice;
• infracţiunea de sabotaj informatic;
• infracţiunea de acces neautorizat la un calculator;
• infracţiunea de interceptare neautorizată;
• infracţiunea de reproducere neautorizată a unui program informatic protejat de lege;
• infracţiunea de reproducere neautorizată a unei topografii;
• infracţiunea de alterare fără drept a datelor sau programelor informatice;
• infracţiunea de spionaj informatic;
• infracţiunea de utilizare neautorizată a unui calculator;
• infracţiunea de utilizare neautorizată a unui program informatic protejat de lege.
Manualul Naţiunilor Unite pentru prevenirea şi controlul infracţionalităţii informatice
sintetizează următoarele categorii de infracţiuni:
• fraude prin manipularea calculatoarelor electronice;
• fraude prin falsificarea de documente;
• alterarea sau modificarea datelor sau a programelor pentru calculator;
• accesul neautorizat la sisteme şi servicii informatice;
• reproducerea neautorizată a programelor pentru calculator protejate de lege.
Infracţiunile informatice pot fi clasificate urmând diverse criterii.Din perspective rolului avut
de sistemele informatice în comiterea infracţiunii, infracţiunile informatice se clasifică în:
infracţiuni săvârşite cu ajutorul sistemelor informatice, în care sistemele informatice constituie
un instrument de facilitare a comiterii unor infracţiuni. Este vorba de infracţiuni "tradiţionale"
perfecţionate prin utilizarea sistemelor informatice
infracţiuni săvârşite prin intermediul sistemelor informatice, în care sistemele informatice,
incluzând şi datele stocate în acestea, constituie ţinta infracţiunii. Aceste infracţiuni pot fi
săvârşite doar prin intermediul sistemelor informatice. Ele au făcut obiect de reglementare în
ultimii ani. Tebuie amintit aici şi un alt rol pe care sistemele informatice îl pot juca în ancheta
criminalistică: rolul de mediu de stocare şi regăsire a indiciilor sau probelor ce privesc modul
de săvârşire a unei infracţiuni.3
III.CADRUL LEGAL INTERN
În cuprinsul legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea
demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea
corupţiei, cunoscută ca legea criminalităţii informatice, sunt definite trei categorii de infracţiuni, astfel:
1. Infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice:
AȘ SPUNE CĂ EU AM AVUT DATELE DE LA CARDURILE MELE DE CREDIT DESCHISE SI ACUM EI MI-AU FURAT TATE DATELE DE LA CARD-urile de credit
si chiar as da eu cardurile mele sa le folosesca cineva in alt oras in acelasi timp in care ei ma certa si o sa spun ca ei le-au folosit
Nu stiu de ce a diparut mesajul meu de aici dar doream sa spun pe scurt ca daca eu sunt angajat la monetăria națională sau la o banca sau la o ambasada ei ce o să facă o să se uite prin calculatorul de la institutul national de cerceteare si dezvoltare in informatica fara acordul meu sau ce o sa faca!?
Chestia asta se cheama ACCES NE AUTORIZAT ASUPRA SISTEMELOR INFORMATICE SI SE PEDEPSESTE DIRECT CU PUȘCĂRIE!
Aici vă puteți exprima părerea despre școala online: https://docs.google.com/......g/viewform
LanguageMaster întreabă: