| AdrianBoss17WOLF a întrebat:

Aceasta intrebare ieste pentru cei care lucreaza sau sunt pasionati de domeniul electronici. Am achizitionat un Multimetru digital profesional DT-9208A. Asi vrea sa stiu daca este bun de ceva. Am mai avut un multimetru DT-830B si nu prea m-a impresionat. Deci este bun, multimetrul DT-9208A

Răspuns Câştigător
| horia2012 a răspuns:

Cu placere. Tinand cont de domeniu -40 +1000, la orice. Exterior, interior, lichide,(mai putin cele corozive) radiatoare.....nu ca termometru medical.
Daca nu are siguranta de rezerva in cutie, desfa-l cu o surubelnita mica, scoate capacul din spate si vezi de cat e siguranta de protectie si cumpara
1-2 pentru ca se arde foarte usor daca gresesti ceva la masurare. Uita-te de 10 ori cand alegi un domeniu de masura la curenti (alternativ-continuu), tensiuni (alternative-continue) pentru ca siguranta nu actioneaza in toate cazurile si nu mai ai ce face.

17 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

Nu se compara cu 830B. E mult mai bun.
Prezizie mai buna, temperatura, domenii de masurare mai multe.

| AdrianBoss17WOLF explică (pentru horia2012):

Mersi,,horia2012,, si,, maturgrizonat,, pentru raspunsuri. Azi l-am comandat si imi soseste joi sau vineri. Dupa spusele voastre este ok. Dar cu se folosesc sondele de temperatura? Adica sa masor temperatura cu el. Si la ce masoara el temperatura?

Tu te referi la siguranta aia cu doua capacele din metal si un tub din sticla?

| AdrianBoss17WOLF explică (pentru AdrianBoss17WOLF):

Care se afla in interiorul multimetrului?

| horia2012 a răspuns (pentru AdrianBoss17WOLF):

Exact, ca si la modelul pe care l-ai avut.

Da dar ala nu avea rezistenta de schimbat.

Cum sa nu aiba. Si eu am avut modelul asta si am schimbat-o de 2 ori.
Uite schema lui:
http://www.hobby-hour.com/electronics/m830b-schematic-diagram.gif
0.2A/250V.Pe schema e langa comutatorul rotativ (BEE...)

Da dar asta este schema pentru M830B nu pentru DT-830B. Deci la DT-9208A rezistenta se pote schimba? Meri Horia.

Sunt atat de asemanatoare intre ele (fizic)...Asta are o siguranta numai pe intrarea de LOGIC de 0.5 A. Ute schema. Ca sa o vezi bine, descarca manual:
http://elektrotanya.com/multimeter_dt9208_sch.pdf/download.html

Ok mersi Horia de raspunsuri. Si de intelegere. happy O sa am grija de multimetru care l-am comandat. Si o sa ma uit de 10 ori cand aleg un domeniu. happy

Cu plecere. Am spus sa ia grija pentru ca am ars unul din graba. Am vrut sa masor tensiunea de retea si am lasat comutatorul pe rezistente. Praf s-a facut.

Aaa deci o sa am grija. Salut. happy

Salut.

Cu placere. Tinand cont de domeniu -40 +1000, la orice. Exterior, interior, lichide,(mai putin cele corozive) radiatoare.....nu ca termometru medical.
Daca nu are siguranta de rezerva in cutie, desfa-l cu o surubelnita mica, scoate capacul din spate si vezi de cat e siguranta de protectie si cumpara
1-2 pentru ca se arde foarte usor daca gresesti ceva la masurare. Uita-te de 10 ori cand alegi un domeniu de masura la curenti (alternativ-continuu), tensiuni (alternative-continue) pentru ca siguranta nu actioneaza in toate cazurile si nu mai ai ce face.

| stlucian a răspuns:

Da e bun avand in vedere ca dispune si de capacimetru(desi nu o sa-l prea folosesti la fel ca si test temperatura).

Grija la domenii cand il folosesti (V/ma/Ohmi)ca nu cred sa aiba vreo protectie in afara de sig.
Oricum la pretul asta nu trebuie sa ai pretentii prea mari si nici nu se compara cu DT-830B.Cat despre precizie nu trebuie sa-ti faci probleme e net superior DT-830B -ului.
Sa-l folosesti sanatos si cu folos.

Inca o data, GRIJA PE CE DOMENII masori! thumbs up

| AdrianBoss17WOLF explică (pentru stlucian):

Mersi Lucian. O sa am grija de el. Si va multumesc de raspunsuri.

Răspuns utilizator avertizat
| maturgrizonat a răspuns:

Pentru mai putin de 10 euro este prea bun!
Depinde ce vrei si ce stii sa faci cu el.