1) Cel mai important:
HDD-ul este recunoscut in BIOS?
Daca nu, trebuie sa il conectezi in alt conector SATA, pana observi ca apare.
2)
Cauta in BIOS la sectiunea Boot sau Advanced,
si pune-l in modul de lucru AHCI, in loc de IDE.
3)
Windowsul instalat pe acel HDD contine fisiere de sistem (si drivere, a amintit colegul) pentru fosta placa de baza, fostul procesor...
E recomandat sa se reinstaleze Windowsul pe curat cand schimbi placa de baza sau procesorul!
(Si sa folosesti bineinteles un Windows original de pe pagina oficiala Microsoft, nu imagine ISO creata de neica nimeni, gen Lite Edition, Black Edition, etc
Daca nu ai serial de activare, nici o problema, poate fi folosit pe perioada nedeterminata si neactivat, va merge la fel de bine.
Wallpaperul il poti schimba cu orice Viewer de imagini (IrfanView, etc).
4) e pacat sa nu strangi si pentru un SSD de 256GB (SATA 2.5" sau M.2 cu NVMe, nu conteaza, SSD sa fie), pe care sa pui Windowsul, daca tot ai PC nou.
SSD care sa nu fie Intenso.
Daca ai si un ssd la componentele noi, scoate hdd-ul vechi, instaleaza pe ssd windowsul si apoi poti cupla hdd-ul vechi. Daca nu ai un ssd in pc-ul nou...ia-ti unul, face o diferenta f mare, mai ales ca sunt componente noi
E ca si cum ti-ai lua masina noua si ai pune tot de pe cea veche pe cea noua...
Primul lucru cand pui un calculator in functiune pui windowsul.
Enjoy
Pai hardul este luat si el săptămână trecuta avea windows pe el, ideea este ca am bagat un stick cu windows acum si nu ma duce la boot.
Pune windosul curat pe ssd si doar atat pe urma conecteaza celalalt hard si sterge partitia cu windows de pe hardul normal.
Sexy, dar hardul cela vechi trebuie formatat daca vrei sa faci ceva cu el. Doar nu credeai ca merg piese x, y, z, cu drivere pentru a, b, c/
Pai hardul este luat si el săptămână trecuta avea windows pe el, ideea este ca am bagat un stick cu windows acum si nu ma duce la boot
Da, nu recunostea hdd-ul. am rezolvat. Multumesc
Nu vede hardul
motivele pot fi numeroase, inclusiv problema de compatibilitate, cu toate ca "oficial" toate versiunile sata sunt compatibile intre ele
Păi în primul rând intră în bios, setează-l să-ți booteze de pe stick.
Consultă în instrucțiunile producătorului plăcii de bază, pe modelul tău, cum să setezi prioritățile de boot în bios.
Apoi, instalează windows-ul pe curat, și formatează partiția C, sau tot hardul.
Baftă!