1 Placa video are slot PCI-e. Ele sunt interconectabile si nu sunt probleme. Singura problema vine de la latimea de banda. Slotul PCi-e V1.0 suporta latime de 32 si 64 bit
V2.0 suporta 64/128 bit.
V3.0 suporta 128/256 bit.
V4.0 suporta 256/512 bit.
2. Daca vrei inca 4 Gb de RAM trebuie sa iei ca a ta altfel risti sa lucreze la frecventa celei mai mici iar daca iei mai mare risti sa n-o suporte placa de baza. Era bine daca spuneai si denumirea completa a placii de baza (Ex.: Gigabyte G41M-ES2L).
Frecventa de 798 Mhz n-ai sa gaseti la DDR3 cat banuiesc ca ai tu. Cifra aia se inmulteste cu 2 si-ti da aproximativ 1600 Mhz. Deci daca vrei sa mai iei o memorie trebuie sa iei minim de 1600 Mhz si poti sa iei si mai mare daca suporta placa de baza. eu am una de 1066 si alta de 1333, in total 8 Gb. Placa mea de baza insa nu suporta peste 1333 Mhz.
Placa de baza este ASUSTeK COMPUTER INC. H81M-K (SOCKET 1150)
Http://www.asus.com/uk/Motherboards/H81MK/specifications/
Placa ta suporta 2 memorii de 8 Gb la maxim 1600 Mhz.
Varianta de PCI-e este 2.0. Deci suporta maxim latimea 128 Mhz. Poti sa iei si mai mare dar nu va lucra la intreaga ei capacitate deoarece nici latime nici viteza de transfer nu sunt acceptate.
Si, am uitat sa-ti spun, placa video n-o poti schimba. Intel HD Graphics 4400 este o placa integrata in procesor. O schimbi numai cu procesorul o data.
Nu trebuie sa tii cont decat sa se potriveasca in locas (adica sa fie tot PCI asa cum este actuala).