Procesoarele moderne pot sa se incalzeasca pana la 100-105 °C. Daca ne spui ce procesor ai poate vedem ce-i baiul! Pe net este specificata temperatura maxima permisa cu denumirea "Tjunction" si poate fi de 85 (PGA); 100 (BGA). Asta din cauza ca exista doua tipuri de procesoare. Procesor in carcasa PGA (pin grid array) – detasabil, contactele sale sunt un numar de pini, iar BGA (ball grid array) – nedatasabil, contactele sale sunt un numar de bile, cu care este lipit pe placa de baza.
Deci temperatura maxima suportata este 100 grade celsius. E normal ca in timpul jocului sa se apropie de maxim daca este un joc care solicita resurse mari. Eu am acest cooler/sand: https://bit.ly/3gqgHAP
Este de buna calitate.
Pai am cooler extern dar in timpul jocurilor procesorul ajunge si la 92 de grade tiinand cont ca TJ este de 100
Ținând cont că este proaspăt cumpărat, te-as sfătui, pentru a nu pierde garanția, să-l duci în service pentru a curăța și înlocui pasta termoconductoare. 92°C este prea mult și trebuie musai răcit. Aici nu ți-aș recomanda deloc turbo boost, dimpotrivă, underclock, având în vedere temperatura în fullstate. Un cooler eficient te-ar ajuta să-l răcești nițel. Spune-mi un buget...
Daca te referi la bugetul pentru cooler 200-300 lei
Cum a zis si baiatul, ar trebuie sa il duci in garantie, dar totusi daca nu pleci nicaieri cu laptop ul, mai bine iti cumparai un pc.