| Rambokay a întrebat:

Am avut un calculator din anul 2004 cu 256 Ram si porcesor de 1.8 iar acum am un laptop Toshiba din anul 2005 cu 2GB Ram si procesor de 1.7 si am bagat Counter Strike 1.6 pe el. M-a uimit ca pe laptop cateodata jocul ruleaza sacadat dar pe calculatorul vechi nu aveam probleme, de ce? Imi puteti spune de ce nu merge ca pe calculatorul vechi?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Nu este vorba de rotatia hardului, pentru ca si la laptopuri sint harduri de 7200 de rotatii.Eu toate harduruile ce le-am avut au fost de 7200 si vorbesc de laptop. Pina si netbookurile au harduri de 7200.Ba poti acum sa pui si SS drivere care au vioteze superioare oricarui hard classic.Problema tine de processor.Procesoarele sint de 3 tipuri:procesoare pentru laptopuri sau M adica mobile-procesoare pentru desktopuri-si procesoare pentru servere.Acum daca le compari si spui un processor pentru desk sa zicem de 2 gb si unu de laptop tot de 2 gb nu te astepta sa fie la fel de rapide.Ca sa ajungi la performatele celui de desk de 2 gb ar trebui ca laptopul sa aiba un processor stiu si eu de 5 gb sau de 2-3 clase mai sus decat procesorul de desk.Asta face diferenta nu placa video nu hardurile sau ramu. Apoi mai conteaza si marimea.Procesoarele de laptop lucreaza mai din greu decit cele de desk pentru ca sint miniaturizate.Ca si cum tu lucrezi cu haine foarte groase pe tine cum este? E la fel ca si cum ai lucre sau ai alerga doar in tricou? Te tine te deranjeaza e altfel.Cam asa stau lucrurile.Parerea mea si din ce am intrebat si eu, pentru ca la fel eram nelamurit.Si am intyrebat ceva tehnicieni si pe net si prin magazine.Dar nu in Romania.Am avut de ales intre 2 desktopuri all in one dar care aveau procesoare diferite dar de aceiasi putere.Si la fel unu mergea mai rapid si dupa am aflat ca unu avea processor pentru desk alantu avea processor de laptop.Chestiile astea le afli si de pe net daca cauti.www.intel.com si cauti la comparare procesoare, apoi cauti sa zic asa la www.hp.com sau la www.sony.com si o sa citeste specs si acolo spune processor M sau bla bla. Apoi din start laptopurile erau facute pentru alte chestii nicidecum pentru jocuri.Adica nu au ceva lipsa dar tocmai miniaturizarea face ca jocurile sa nu ruleze.Deabia acum au scos si laptopuri pe care poti juca orice joc.ALIENWARE de ex daca ai unu o sa vezi cum ruleaza jocuri.Dar sa fie de anul asta sau 2 ani vechime.Gata ca vorbesc prea mult. Sper sa te ajute macar sa intelegi asa cite ceva daca am spus ceva bun.

3 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Ceea ce ziceam și la alți useri.Calculatoarele portabile nu sunt create pentru gamming, deși sistemul de operare este identic cu cel de desktop-uri, însă hardware-ul diferă foarte mult. Dacă la desktop ai viteză de rotație la hard disc de 7200rpm la laptop ai doar 5200rpm=> accesare relativ mai lentă a datelor. Dacă la desktop ai ram dedicat, la majoritatea portabilerlor de clasă low memoria este share din ram=> scăderea performanțelor la gamming deoarece din cauza că placa video ia din ram, ram-ul poate deveni insuficient pentru a menține în funcție și fișierele de sistem și pe cele încărcate de joc în memorie, de unde și acea diferență ce ai observat-o. Oricum Toshiba îs cam slab calitative, mai ales hard disc-urile lor. Cele mai multe laptop-uri cu bad-uri logice ce mi-au trecut prin mână Toshiba or fost, din care unele chiar cu bad fizic, datorită uzurii rapide a hard-urilor.Succes

| dragonslep a răspuns:

Ok deci ori la laptop ai probleme cu placa video ori csul l-ai downloadat rau, cu laguri

| MTL a răspuns:

Salut Viorel! Laptopu nu este deloc pentru jocuri 3D din astea...
Si de aia pe calculator suporta mai bine Counter-Strike 1.6 intelegi? Funda daca te-am ajutat