Atunci mergi la un service hardware sa iti puna pasta termoconductoare la procesor si sa verifice sursa.
Ti se inchide pentru ca ai temperaturi mari sau sursa ta are probleme. Temperatura o poti reduce usor, aplicand pasta termoconductoare pe procesor/placa video, indepartarea prafului din carcasa si instalarea unor ventilatoare.
Windows-ul poti sa ti-l pui si tu cu cateva tutoriale, chiar nu e necesar sa dai vreo 40 de lei pentru chestia asta. Ventilatorul trebuie conectat la placa de baza/molex ca sa functioneze.
Ventilatorul nu e mort complet, dar arata ca o fosila plina de praf si nu stiu cum sa-l curat, pe acela di-naintru l-am curatat cat de cat, dar pe ala de la spate nu stiu cum, nu stiu cum sa desfac carcasa aia de la ventilator
Pe la setvice costa intre 50lei si 300lei depinde cum il vrei cu licenta etc eu il instalez cu 30lei cu licenta. Deci ventilatoru e are vreun fir rupt sau e ars si trebuie schimbat si dc ti se inchide pc nu stiu pana nu vad funda
Pe langa problemele spuse de cei mai de sus mai poate fi problema ca rulezi un joc/program cu cerinte mult prea mari de ce ai tu. de aici rezulta suprasolicitarea sistemului si apoi stingandu-se.
Se inchide si cand stau pe TPU