| skyfyz a întrebat:

Am comandat de curand un laptop de gaming (model Asus TUF Gaming FX505DD-ALO62). Este bine daca il tin in priza incontinuu si il deconectez daca nu il folosesc (ma refer la modul Sleep si Shut Down)? Ar fi bine sa il tin incarcat doar atat timp cat il folosesc la jocuri? Funda pentru raspunsul cel mai bun!

Răspuns Câştigător
| Algo098 a răspuns:

Daca nu e folosit si e oprit "Shut Down" si bateria e incarcata, nu are rost sa mai stea in priza, ca se consuma curent in gol de catre incarcator, apoi poate se mai uzeaza putin incarcatorul stand asa in priza, dar nu e mare problema. Daca e oprit in modul Sleep, o parte din laptop ramane activa cu consum redus si daca e scos din priza, intr-o zi doua se descarca bateria laptopului de tot. Daca ramane in priza in modul Sleep, bateria nu se mai decarca, laptopul consumand curent de la incarcator pentru modul Sleep. Unii folosesc laptopul fara baterie (cand se poate scoate bateria) ca sa protejeze bateria care se stie ca se mai degradeaza daca sta in laptop la caldura si incarcata 100%. Bateriile se pastreaza mai mult timp daca sunt incarcate la 50% si stau la temperatura scazuta. Eu tin laptopul cu baterie la priza si nu imi fac probleme. Daca se va strica in cativa ani, schimb bateria. Daca laptopul are bateria in el nu mai apar erori cand se opreste curentul sau cand iese cablul din laptop sau din priza. Cat timp e conectat la priza laptopul are viteza de lucru mai mare, iar cand e pe baterie, in functie de setari poate sa reduca viteza, luminozitatea pentru ca bateria sa tina mai mult timp.

0 răspunsuri: