| OnixxXdd a întrebat:

Am de facut pentru ora de psihologie la scoala un proiect in powerpoint cu tema temperamentul si m-am gandit ca in proiect sa introduc si un mic test prin care colegii mei sa isi afle tipul de temperament.
http://www.ceimici.ro/......ament-ai/2
Acum va intreb pe voi daca e posibil sa fac ceva asemanator ca in link-ul de mai sus in powerpoint si daca merge cum as putea sa il fac.
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Zatharra a răspuns:

Nu văd cum ar putea colegii tăi să-și afle temperamentul cu acel test, având în vedere că va fi în pp.
Îți scriu aici testul pe care l-am primit de la profesoara de psihologie și pe care-l poți face și tu în clasă.

Trebuie să răspunzi la următoarele întrebări și să alegi o cifră între 1 și 5, 1 însemnând nu și 5 da. Între ele va fi rar, uneori și des.
Întrebări:
1.Visele au o mare importanță pentru tine?
2.Preferi să ai un loc al tău, unde să te retragi pentru a te regăsi în urma agitației zilnice?
3. Când erai mai mic preferai să te joci singur?
4.Atunci când încerci o stare de confuzie, numai solitudinea îți permite să depășești acea stare?
5.Pui mare preț pe sentimente, deși îți este relativ greu să le exprimi?
6. Utilitatea nu are nici un fel de relevanță pentru tine, preferând să iei în calcul alte valori precum: frumosul, corectitudinea etc?
7.Nu reușești să te exprimi cu ușurință deși în alte condiții ai face cu lejeritate față?
8.Preferi ideile faptelor?
9.Acorzi multă atenție vestimentației, modului în care arăți?
10.Nu te simți în largul tău în societate?
11.Îți poți număra prietenii „pe degetele de la o mână"?
12.Nu ești niciodată „pregătit" într-adevăr pentru o ieșire cu prietenii?
13. Ceilalți spun despre tine că nu ești o persoană prea sociabilă?
14.Consideri că artiștii, poeții sunt adevăratele personalități ale umanității?
15.Reveriile sunt o prezență destul de frecventă în existența ta?
16. Ceea ce te atrage la o altă persoană are legătură într-o mică măsură cu înfățișarea exterioară?
17.Preferi să cedezi decât să fii angrenat într-o dispută?
18.Preferi serile petrecute acasă, în liniște?
19. Eviți să intri în vorbă cu persoane necunoscute?
20.Preferi să scrii o scrisoare/mail decât să utilizezi telefonul?
21.Deși nu se poate spune că te strădui în acest sens, treci drept o persoană retrasă?
22.Nu simți o atracție deosebită spre a încerca lucruri noi, mai ales dacă este vorba de lucruri concrete?
23.Nu se poate spune că ești o persoană îndrăzneață
24. Eviți locurile aglomerate?
25.Nu organizezi niciodată petreceri?

Totalizați punctele obținute și interpretați rezultatul în fucție de:
25-50 de puncte=Coleric
51-75 de puncte=Sangvinic
76-100 de puncte=Flegmatic
101-125 de puncte=Melancolic

Mai aveam și descrierile tipurilor de temperament, dar mi-e greu să le mai scriu, le găsești pe net big grin
Dacă ai nelămuriri să mă anunți.