anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de putin ajutor. De curand mi-am achizitionat pe langa cei 2gb de ram pe care ii aveam inca o placuta de 2 gb de ram ddr 3 in ideeea de a putea instala un sistem de operare pe 64 bit. Mai exact windows 7. Dupa ce mi-am montat memoria, toate bune si frumoase pana cand, m-am gandit la ceva... Din cate stiu eu si din ce am citit versiunea pe 64 bit consuma mai multa memorie ram, unele drivere precum si programe nu sunt compatibile si din cate am inteles nu ruleaza nici mai repede decat versiunea pe 32 bit. Vreau sa ma faceti sa inteleg. De ce x64 si nu x 32. In afara de faptul ca imi ofera o latime de banda mai mare si ca vede mai multa memorie ram care nu ma ajuta la absolut nimic.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Citeste si pe aici: http://windows.microsoft.com/......it-windows

| AgentulVIPPro a răspuns (pentru Salontanul):

Perfect laughing Mersi

| Salontanul a răspuns (pentru AgentulVIPPro):

Mersi si eu!

6 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Consumul de ram nu este foarte mare fata de 32 bit. Adica mie windows 10 pe 64 bit cu 4 tab-uri de chrome deschise si inca cateva programe si consumul de ram nu trece de 2 GB.

Incepand de la vista toate programele pe 32 bit sunt compatibile si pe 64 bit. Pe xp 64 bit erau probleme cu compatibilitatea programelor, pe windows 7+ o sa iti mearga 99, 9% din programe.

Eu zic ca merita sa instalezi 64 bit daca vrei sa iti foloseasca toti ramii.

| gelu1970 a răspuns:

X86 iti recunoaste cel mult 3, 2gb de ram
X64 e recomandat deoarece in scurt timp majoritatea fabricantilor de programe vor scoate in vanzare doar compatibile cu 64bit.
mai multa memorie ram te ajuta mult. e o idee gresita ca doar cu 2gb e suficienta memorie ram. desigur, depinde de utilitatea ce ii dai pc si depinde de asteptarile tale de la pc tau.

| Bobby711 a răspuns:

Wind pe 32 bits suporta cam 90-95% din 4gb de ram daca ai 4gb in pc tau. Acum sa zicem ca ai 8 gb de ram si 32 bits poti folosi doar 3, 50-75gb ceva de genu cu wind pe 64 suporti mult mia mult deci tu ai 4 gb si iti vei putea folosi toate memoria ram. Unele aplicatii nu merg pe 64 de bits asa ca trebuie sa le descarci pentru 64 scrii pe goole aplicatia x 64 bits. Oricum mai merg si unele de 32 pe 64. Eu am avut wind 8.1 si am bagat aimp 3 pe 32 bits si s a dus wind a trebuit sa il bag iar... :|
Eu folosesc site ul asta sa vad compatibilitatea

http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/CompatCenter/Home

| Woosprit a răspuns:

Daca ramai cu x32 o sa iti citeasca maxim 3 GB de ram, te intereseaza ca iti citeste mai mult ram pentru ca de aia ti-ai cumparat placuta aia, daca ramai pe x32, ai un GB de ram nefolosit.