Perfect Mersi
Mersi si eu!
Consumul de ram nu este foarte mare fata de 32 bit. Adica mie windows 10 pe 64 bit cu 4 tab-uri de chrome deschise si inca cateva programe si consumul de ram nu trece de 2 GB.
Incepand de la vista toate programele pe 32 bit sunt compatibile si pe 64 bit. Pe xp 64 bit erau probleme cu compatibilitatea programelor, pe windows 7+ o sa iti mearga 99, 9% din programe.
Eu zic ca merita sa instalezi 64 bit daca vrei sa iti foloseasca toti ramii.
X86 iti recunoaste cel mult 3, 2gb de ram
X64 e recomandat deoarece in scurt timp majoritatea fabricantilor de programe vor scoate in vanzare doar compatibile cu 64bit.
mai multa memorie ram te ajuta mult. e o idee gresita ca doar cu 2gb e suficienta memorie ram. desigur, depinde de utilitatea ce ii dai pc si depinde de asteptarile tale de la pc tau.
Wind pe 32 bits suporta cam 90-95% din 4gb de ram daca ai 4gb in pc tau. Acum sa zicem ca ai 8 gb de ram si 32 bits poti folosi doar 3, 50-75gb ceva de genu cu wind pe 64 suporti mult mia mult deci tu ai 4 gb si iti vei putea folosi toate memoria ram. Unele aplicatii nu merg pe 64 de bits asa ca trebuie sa le descarci pentru 64 scrii pe goole aplicatia x 64 bits. Oricum mai merg si unele de 32 pe 64. Eu am avut wind 8.1 si am bagat aimp 3 pe 32 bits si s a dus wind a trebuit sa il bag iar... :|
Eu folosesc site ul asta sa vad compatibilitatea
http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/CompatCenter/Home
Daca ramai cu x32 o sa iti citeasca maxim 3 GB de ram, te intereseaza ca iti citeste mai mult ram pentru ca de aia ti-ai cumparat placuta aia, daca ramai pe x32, ai un GB de ram nefolosit.
AndreiDamian1 întreabă: