anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de un router wireless dar nu stiu cum sta treaba cu routerele... puteti sa imi ezplicati cam cum functioneaza si sa imi recomandati unul...imi trebuie internet pentru vreo 2 calculatoare si 1 telefon

4 răspunsuri:
| emilghitta a răspuns:

Uite aici - http://claudiubm.dyndns.org/......g-cumpar/. te va ajuta foarte mult :)

| cosminutzu90 a răspuns:

E simplu..ai manual de instructiuni inauntru..eu iti recomand eu router de la Tp-link..sunt buni in materie de asa ceva..Si se incadreaza undeva la 80 de lei.Tot de la tp-link am si eu..Intai trebuie sa il conectezi la pc..si apoi..cu ajutorul unui cd..il instalezi si il configurezi. Funda?

| MudvayneMurderer a răspuns:

Router-ul preia internetul din cablu si il raspandeste cu ajutorul tehnologiei wireless. Iti recomand Dlink, eu am si sunt foarte multumit.

| Lavinateen123 a răspuns:

Routerul este pentru reteaua de calculatoare cum este prelungitorul electric pentru priza. Daca ai nevoie sa bagi in priza un televizor, un radiou si un frigider dar ai doar o priza, cumperi un prelungitor.

Cam asa sta treaba cu routerul ( la nivel simplist ). Daca ai un singur cablu pentru internet dar ai nevoie de internet pentru mai multe calculatoare/telefoane iti cumperi un router. Routerul are si el mai multe "prize", mufe de tipul RJ45 in care se introduc cablurile de retea ale calculatoarelor. De asemenea unele routere au si wireless ca sa se conecteze fara fir.

In concluzie:

Deoarece vrei sa comnectezi si telefonul iti trebuie un router wireless. Eu iti propun unul cu 4 porturi RJ45 ( adica sa pui maxim 4 calculatoare ). Poti alege ce model doresti, nu merita sa dai mai mult de 100-150lei. Acum tu introduci "cablul"de internet direct in calculator. Acest cablu il vei introduce in router ( in mufa WAN ), iar calculatoarele in unul din cele 4 mufe de LAN.

Tot ca si sfat cumpara unul de 300Mbs ( nu de 150Mbs ). Acum s-au ieftinit foarte mult si viteza este dubla. De La D-LINK sau TP-Link sunt routere ok si ieftine. De asemenea cumpara unul cu 2 antene, mai ales daca stai la bloc din beton.

Eu am asa ceva de la emag.ro si merge foarte bine

Router wireless N 300Mbps TP-LINK TL-WR841ND