Schema e prea simpla ca sa mearga bine.
Daca se ia semnal direct de pe difuzor, atunci cand dam incet, aproape ca nu se aprind ledurile, iar atunci cand dam mai tare, ledurile stau aprinse tot timpul, si cum nu au un rezistor de 100 ohmi in serie cu ele ca sa le protejeze se pot arde.
La fel si tranzistorul din cauza ca nu are in baza un rezistor de protectie de cateva sute de ohmi se poate arde.
Cel mai deranjant lucru e ca lumina ledurilor depinde de volumul la care ascultam muzica (in cazul ca luam semnalul de pe boxa sau difuzor). La nivel mic merge aproape ok, dae la nivel mai mare ledurile stau mai mult timp aprinse, se arde si tranzistorul, se ard si ledurile si nici statia nu e in siguranta.
Daca se conecteaza la semnalul audio care alimenteaza statia, e foarte posibil ca ledurile sa nu se aprinda, semnalul fiind prea mic, iar daca e suficient de mare, tranzistorul va distorsiona semnalul.
Pentru a incerca cum merge, e bine sa se puna in serie cu ledurile un rezistor de 100 ohmi si inca un rezistor de 100 ohmi pe firul rosu ca sa nu fie cuplat tranzistorul direct pe sursa de semnal.
Firele galben si rosu ar merge in paralel cu boxa pasiva, deci de acolo sa ia semnalul. Sursa de alimentare de 12V nu trebuie sa nu aiba legatura la masa (sa nu fie conectata la o priza cu contact de protectie) ca sa nu existe probleme legate de boxe sau sursa de semnal (posibil calculator) daca boxele sau sursa de semnal sunt si ele impamantate.
Daca ledurile stau aprinse tot timpul la nivelul la care se asculta muzica, atunci se mareste rezistenta pusa in serie pe firul rosu. Se pot incerca valori ca 1kohm, 2kohmi, 4. 7kohmi, 10kohmi, 20kohmi. Depinde de nivelul la care se asculta muzica si de factorul de amplificare al tranzistotului.
Daca se folosesc rezistente, atunci nu e nevoie de un tranzistor mare si se poate folosi orice tranzistor NPN.
FloFlorentina întreabă: