Chiar si prin orificiile de la difuzor, microfon, slotul incarcatorului si al castilor poate intra apa.
Cand se intampla asa ceva, trebuie sa urmezi cativa pasi:
Primul pas – inchiderea telefonului
Imediat ce vezi ca telefonul a fost scapat in apa trebuie sa il inchizi repede. Apa nu dauneaza neaparat telefonului, ci scurtcircuitele care au loc dupa accident cand este pornit. Daca bateria se poate scoate, atunci ar fi bine sa o inlaturi repede. Dupa aceasta operatiune urmeaza mai multe zile de pauza in care telefonul trebuie sa stea la uscat.
Al doilea pas – inlaturarea tuturor accesoriilor si componentelor care pot fi scoase.
Dupa inchiderea telefonului, trebuie neaparat sa scoti toate accesoriile posibile. Carcasa, cardul SD, cartela SIM, bateria impiedica patrunderea aerului in telefon si acesta se usuca mai greu. De asemenea, si ele se pot strica daca sunt lasate in telefonul ud.
Pasul 3 – Scoaterea apei
Daca cumva ai un aspirator la indemana pune-l in functiune ca sa poti absorbi apa din telefon. In caz ca nu poti usca aparatul prin aceasta metoda, poti folosi un servetel. Sufla in mufele pentru casti si USB.
Pasul 4 – Uscarea
Multi recomanda in aceasta situatie sa iti pui telefonul intr-un bol cu orez uscat, deoarece orezul absoarbe apa rapid. Este adevarata si aceasta metoda dar, daca il acoperi intr-un bol cu cereale uscate, simple, se va usca si mai rapid. Aici gadget-ul va sta minimum 48 de ore si trebuie intors de mai multe ori in acest timp.
Pasul 5 – Pornirea
Dupa 48 de ore de stat in bolul cereale sau mai mult, scoate telefonul si uita-te daca a mai ramas vreun semn de umezeala pe el (ceata pe ecran sau chiar apa). Daca sunt semne, pune-l inapoi in bol pentru inca o zi. In caz ca telefonul este uscat complet, pune bateria la loc si fa un test de pornire. Cu un pic de noroc, telefonul tau va fi functional din nou.
Ce nu trebuie sa faci daca ti-ai scapat telefonul in apa
Nu il pune in cuptorul de la aragaz sau, mai rau, in cel cu microunde. Se vor arde toate componentele si in cel mai rau caz explodeaza telefonul inauntru.
Nu il usca cu uscatorul de par. Acesta topeste si el unele componente si poate impinge apa in locuri mai adanci
Nu il scutura sau zgaltai in aer. Aceasta metoda doar ajuta apa sa ajunga mai adanc in componentele telefonului.
Anonymus100 întreabă: