| Vladdddd a întrebat:

Am o intrebare in legatura cu routere astea wireles.
Trebuie doar sa il bag in priza si atat?
Imi trebuie vreun program in PC pentru a capta internetul?

Răspuns Câştigător
| JustCosmin a răspuns:

Deci,ca sa-ti explic in mare cum sa folosesti un router wireless. Sunt routere wireless care nu vin neaparat cu CD cu nu stiu ce programe de instalare,eu de exemplu la routerul meu nu am niciun fel de CD,configurarea facandu-se cu ajutorul internetului. Fiecare router wireless are o memorie interna pe care sunt stocate setarile si driverul.
Ca sa ai internet prin wireless,routerul acela trebuie legat la internet. Cablul de la internet il conectezi in portul WLAN al routerului. Dupa ce ai conectat cablul de la internet in portul WLAN,trebuie sa legi routerul la PC,ai in pachetul de la router un cablu de retea mufat la ambele capete (un capat il bagi intr-un port LAN al routerului,iar celalalt in placa de retea a PC-ului). Odata conectat PC-ul la router,incepi sa-i faci setarile pentru securitate. Nu stiu despre ce router este vorba, dar vezi ca in manualul tehnic ai explicati pasii care trebuie facuti pentru a seta routerul si pentru a-i pune parola. Odata facuti acesti pasi, poti verifica sa vezi cum merge netul prin Wireless cu ajutorul unui telefon mobil ce are functia Wi-Fi. Pe laptop o sa-ti ceara diferite setari legate de MAC si de IP (asta difera de la router la router sau depinde de operatorul de la care ai internet).

Răspuns utilizator avertizat
| JustCosmin a răspuns (pentru Vladdddd):

Pai din cate am inteles,tu vrei si wireless,si altfel nu ai cum sa ai wireless,decat daca iti faci abonament la un provider de inernet si sa-ti cumperi un router wireless. Daca ai pe cineva in zona care are wireless, si iti poate da si tie, atunci nu ai nevoie decat de o placa de retea wireless. (http://www.pcgarage.ro/placi-de-retea-wireless/)

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este chiar atat de simplu. Router-ul trebuie legat la un fir, prin care primeste semnalul si apoi trebuie configurat. De asemenea trebuie sa ai un adaptor wireless la PC si sa setezi conexiunea. Numai bine!

| DonyHD a răspuns:

Intra in browser la adresa routerului adica 192.168.0.1 si ii faci de acolo setarile pui numele parola si mai vezi tu pacolo.succes.

| superdorex a răspuns:

Da sigur ca iti trebuie! Fiecare router are un CD cu program de instalare! Apoi dupa ce il instalezi va merge da?

| blink50 a răspuns:

Salut!
Ai nevoie de Cd dela ale router si trebuie sa intri in configurati sa il setezi cu mana ta sa nu ai surprize ca vecina se uita la filme xxx pe netul tau happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Caută un om care să configureze router-ul. Nu este greu, chiar dacă te sperie ăia care deja au răspuns şi habar nu au ce spun. CD-ul de configurare uneori face rău. Lucrurile se rezolvă manual, cel mai bine, dar IQ-ul unora nu este făcut pentru asta happy

Răspuns utilizator avertizat