Daca vrei sa afli, de ce nu cauti pe Google?
Politia romana e denumirea publica a unui virus ransomeware, adica de recompensa. Iti apare un mesaj pe ecran in care spune ca Politia Romana ti-a blocat PC-ul pentru ca a gasit continut piratat. Pentru a putea folosi PC-ul, trebuie platita o "amenda" de 100 de euro intr-un cont bancar.
Sa ii raspund si lui Mihaivilla: intra pe bitdefender si te invata ei ce sa faci. Mai este o modalitate de a intra in safe mode, dar e cam greu, eu nu ma pricep asa bine. Daca nu reusesti, schimba windowsul si foloseste Bitdefender antivirus, sunt primii care au descoperit acest virus, si au o versiune gratuita pe viata.
Http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000659-en--Trojan-Ransom-IcePol.html
incearca sa intri in "Safe Mode with Command Prompt" si sa rulezi programul asta din Command Prompt.
Incearca cu ComboFix. Nu merge garantat, dar poti incerca. Il iei gratis dupa o cautare pe Google, apoi il pui pe un stick de memorie cu alt calculator.
Sa intri in fiecare SafeMode.
Cel mai sigur e SafeMode with Command Prompt.
Intai intri in SafeMode cu Command Prompt. Trebuie sa vezi ce litera are stick-ul. Intai apesi F:
Daca intra, e bine. Daca nu, dai E:
Daca nici asa mai incerci litere urmate de : pana cand intra in stick-ul de memorie.
Apoi daca ai pus ComboFix-ul intr-un folder, dai cd si numele folderului, apoi dai start combofix.exe sau start comb si apoi apesi tab apoi enter.
Daca ai vreo nelamurire ma gasesti la ID Skype david.radikal
Bafta!
Intra pe www.protv.ro, din cate imi amintesc eu tipul de la i like IT chiar a aratat intr-un episod cum sa scapi de acest virus. Iti spune ca ai accesat site-uri ilegal/interzise si ca trebuie sa platesti o amenda nu?
Eu cand am luat virusul, in primele cateva secunde am trantit zdravan capacul laptopului am scos bateria, am fugit la router si l-am scos din priza iar apoi am dat drumul normal.
nu stiu cum dar virusul disparuse
Lavinia_Cristina_ întreabă: