Repararea boxelor o sa te coste mai mult decat valoarea lor si nimeni dintre bobinatorii de boxe nu o sa scoata aceea centrare ca din fabrica!
Alta e parerea mea! Mai ales ca la 40W nu sunt asa scumpe. Daca sunt si vechi acea membrana de care zici e facuta din hartie si la asa manopera nu cred ca merita.
Centrarea/refacera palniei/legaturile cu firul leonic/etc difuzoarelor cred ca nu se mai practica.Mult de lucru si fara PERFORMANTE.
Recomand alte boxe/difuzoare cu o putere mai mare decat scoate amplituner-ul tau :
http://www.coolspace.ro/amplituner/amplituner-akai-as100ra-311-p942.html
cu cel putin 15% adica daca ne luam dupa specificatii 60-75 W.
Deci nu ati inteles nici unu' dintre voi.
Intrebarea mea era daca o sa mai baraie dupa ce ii schimb suspensia pentru ca e putin descentrat am gasit unde sa o schimbe la un prieten ma costa 20 ron.
si merita, difuzorul ala nici nu freaca daca apas in ambele parti dar daca apas 1 mm in partea stanga freaca dar in partea dreapta nu, am auzit ca daca are semnal in el si apas in ambele parti si caraie trebuie dus la doctor, dar mie nu imi face asa. doar ca daca ridic semnalul din placa de sunet baraie.
deci asta era intrebarea mea daca mai baraie dupa ce ii schimb suspensia aia.
p.s : amplificatorul nu are nici o treaba cu subwooferul daca ai citi si tu atent am zis ca e activ, el ia doar semnal de la el, puterea vine din amplificatorul din icinta.
si difuzorul e din 98, suspensia originala din burete care acum o gaurii cand l-am desfacut si membrana daca vrei sa stii e din imitatie de kevlar.