Salut
Primul pas ar fi să verifici dacă există vreun mesaj de eroare în blue screen-ul care apare. Acest mesaj poate oferi indicii asupra cauzei problemei. De asemenea, ar fi bine să verifici dacă există vreo actualizare pentru BIOS sau pentru driverele sistemului de operare pe care îl instalezi.
Dacă în continuare întâmpini probleme, ar fi bine să verifici dacă există vreun conflict între hardware-ul calculatorului tău și sistemul de operare pe care îl instalezi. Poți încerca să verifici dacă există vreo compatibilitate între hardware-ul calculatorului și sistemul de operare pe care îl instalezi. De asemenea, poți încerca să verifici dacă există vreo problemă cu hardware-ul calculatorului, cum ar fi o placă de bază defectă sau o memorie RAM defectă.
Dacă în continuare întâmpini probleme, poți încerca să contactezi un service autorizat pentru a afla dacă există vreo problemă cu hardware-ul calculatorului tău. Este posibil să fie necesară înlocuirea anumitor componente pentru a rezolva problema
Salut!
"Am încercat să instalez Windows-ul pe hard de pe un calculator mai nou, cu un procesor AMD, iar când bag hard-ul înapoi, nu îmi intră în Windows, dă blue screen."
Blue screen primesti din cauza unui defect hardware, sau probleme cu stickul de pe care bootezi,
INSA si daca incerci sa bootezi de pe un HDD/SSD pe care ai instalat Windowsul folosind un alt calculator.
1) Incearca sa scoti ramii si sa le schimbi pozitia. (placa 1 in locul placii 2 si invers).
2) foloseste alt stick, si creeaza kitul de instalare cu Rufus. (daca nu stii cum, scrie-mi)
Ventoy ultima versiune nu functioneaza prea bine.
3) instaleaza Windowsul pe mediul de stocare (HDD, etc) din PC-ul in care va si rămâne.
4) noteaza eroarea afisata de ecranul albastru (daca mai e cazul) si posteaz-o aici.
5) daca nu apare nici un mesaj de eroare, ar trebui incercat cu un alt HDD sau SSD (chiar ar trebui sa cumperi un SSD de 250-256GB pentru Windows in caz ca nu ai, va face sistemul ceva mai rapid si mai silentios)
6) in final, ar trebui testate restul componentelor critice, adica sursa si placa de baza (presupunand ca nu ai alta sursa functionala, nu ramane decat sa-l duci in service)
Înainte să răspunzi, citește și întrebarea atent. De pe acel calculator nu merge să instalez niciun Windows, am încercat toate variantele de mai sus înainte să pun întrebarea, am și sursă, am orice. Eroarea este "machine check exception".
"Machine check exception" primesti cand BIOS-ul nu detecteaza o componenta hardware, si daca ai incercat mai multe HDD-uri, atunci nu e vorba despre HDD.
Ai scos si inversat placutele de RAM?
(desi la problemele de RAM de obicei nu primesti imagine deloc pe monitor, se mai intampla si sa dea ecrane albastre)
Ai verificat procesorul? Poate avea inclusiv un pin rupt sau indoit, (sau nu face contact perfect din cauza unei scame, etc) cand primesti eroarea aceasta.
In BIOS poti intra?
Daca da, ar ajuta sa dai un Load BIOS defaults.
Sau/si sa updatezi BIOS-ul, daca gasesti o varianta mai noua (si sa nu fie beta ) pentru placa ta de baza.
Asta pentru ca si fisierele BIOS-ului se pot corupe uneori.
Am făcut toate variantele cu plăcuțele de RAM, am dat default la BIOS, am făcut și update la BIOS, era o versiune din 2015, acum e 2018. Deci chiar nu pot să-mi explic.
Posibil sa fie de la RAM. Deși e dubios că îți merge cu ale harduri mai vechi.
anonim_4396 întreabă: