Sursa este de 750 W
Spune si modelul, caci asta conteaza mai mult decat puterea uneori (nu mereu, doar in acele cazuri nefericite cand scrie pe ea Delux, Rasurbo, Rhombutech, Akyga, LC-Power, FSP, Aerocool, InterTech, Xilence, si mai sunt... )
Segotep sau nJoy nu sunt nici ele prea sigure.
Doar puterea unei surse nu spune nimic despre ea; daca foloseste condensatori de slaba calitate, sau modulul de filtraj e slab, iti poate lua piesele oricand cu ea.
Am avut o Akyga din care a iesit fum din senin dupa 3 luni de la cumparare, si puterea sistemului nu era nici jumatate din cat scotea teoretic sursa.
Plus ca am vazut inca vreo 9-10 astfel de sisteme pe la prieteni, colegi, vecini...
Insa in cazul tau, as verifica intai tempetatura in load.
Cu GPU-Z sau/si HWinfo.
Pentru verificarea temperaturii am folosit softul plăcii video, în timpul folosirii aveam 70-80°C, și se inchidea, in momentul respectiv cand se auzea acel bip și se inchidea monitorul am sesizat ca ledurile carcasei inca erau aprinse, dar tastatura și mouse-ul erau închise. Am folosit FurMark pe GPU stress in jur de 10 min si nu s-a închis cand totuși avea 89°C
Sursa e pe duca
placa de baza e pe duca
sursa se duce in timp daca nu e bronze, silver, gold, etc. si cu garantie ca merge cel putin 80% din putere orice ar fi
placa de baza se duce in timp, mai ales una ieftina care are condensatori ieftini in jurul procesorului care se umfla in timp
Sursa are o eficienta de 85% pe 750W
Aha, atunci presupun ca si placa de baza nu e ieftina, moment in care iti cam trebuie service, e clar ca ai o problema
Acum am văzut ca e posibil sa fie și sursa, am scos calculatorul din priza iar când i-am spus cablul in sursa s-au auzit scântei si nu se mai deschide, am schimbat priza și acum merge...
Ah, naspa problema, ma bucur ca ai rezolvat-o... ca putea sa ia si foc!