| ImDarkRaul4566 a întrebat:

Salut TPU! Am o problema la monitorul meu monitorul nu se aude deloc desi am volumul dat la maxim am ajuns la concluzia ca monitorul nu are o placa audio si as dori sa va cer parerea daca as putea cumpara o placa audio si daca ar functions sunetul, ce placa audio mi-a ti recomanda?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iti trebuie difuzoare nu placa video.

| Simpatic a răspuns:

Placa audio ai cu siguranta integrata pe PC (si pe laptop de asemenea), ea vine pe placa de baza, nu iti trebuiesc decat o pereche de boxe pentru ceea ce doresti!
Asta pentru ca nu toate monitoarele au si difuzoare! unele au altele nu!
Cum verifici daca monitorul tau are sau nu difuzoare? te uiti in spatele lui si sub el, vezi daca are loc de iesire/intrare audio, acolo ar trebui sa intre un cablu audio, nu confunda cu cablul de alimentare (care pleaca in sursa PC) sau cu cel HDMI, VGA etc
Monitoarele nu au placa audio ele insele ci iesire catre placa audio de pe PC
Singurele monitoare pe care eu le stiu si au placa audio sunt sistemele all-in-one

Cum poti verifica daca ai placa audio integrata?
In Device Manager apoi la sectiunea "Sound, Video, and Game Controllers", aici afiseaza daca ai instalat driver audio etc

Poti pune pune in principiu orice boxe sistem 2.0 sau in functie de cat stie placa ta audio, prin cablu le conectezi la PC, costuri? cele mai ieftine boxe in jur de 30 de lei, daca vrei calitate poate sa coste si +500 lei, depinde de multi factori aici

suntserios
| suntserios a răspuns:

Monitorul are nevoie de difuzoare nu de placa audio.

| VoidEternal a răspuns:

Marea majoritate a monitoarelor nu au difuzoare. Conectează o pereche de boxe direct la PC.

| KovacsB a răspuns:

Posteaza modelul de monitor si afli imediat.
Poti sa cumperi niste boxe pentru PC
Ca idee orice pocnitoare de 50 de lei functioneaza destul de bine.