Mihai, daca a fost recent la reparat si curatat, logic ar fi sa iti fi schimbat pasta termica.
daca intr-adevar ti l-au curatat, adica l-au deschis, nu au avut incotro decat sa iti schimbe pasta termica. ca nu au facut acest lucru...nu am cum sa stiu.
in alta ordine de idei, temperatura ce ai scris, pentru multe modele de laptopuri e destul de "normala". asta datorita sistemului de racire prost gandit sau datorita componentelor ieftine folosite la fabricatie.
ceea ce nu ma linisteste e faptul ca folosesti o masa de racire si temperatura e la 75 grade. parerea mea, si bine ar fi sa nu am dreptate, ca nu ti-au renovat pasta termica, si nu ti-au curatat ventilatorul asa cum ar trebui sa o faca. multi "tehnici" folosesc spray cu presiune de aer, o mare inventie tampita.
am omis inca ceva.
pentru scaderea costurilor, in multe laptopuri, pe grafica nu se aplica pasta ci "thermal pad". e o folie tip silicon, ce are acelasi rol ca si pasta termica. insa e o mizerie. cred ca nu are rost sa continui. in primul rand trebuie sa fii sigur ca ai un laptop curat bec, si cu pasta termica bine aplicata.
Pe caldurile astea...e ok pentru un laptop! Suportul ala cu ventilator e frectie! Adica degeaba! Am scris aici de ce: http://www.epasystems.ro/laptopuri/
Daca a fost curatat si inlocuita pasta termica, atunci asta e temperatura lui, dar mi se pare cam mare. La mine temperatura nu trece de 60 in rulaj maxim i3-2310M @ 2. 10GHz, tot cu suport cu ventilator, iar in rulaj normal scade pana la 48 grade - temperatura in camera e 27 grade.
Mi-as fi dorit si eu sa ruleze pana in 50 sa fiu sincer.Cica Asus au un sistem cooling mai bun decat celelalte laptop-uri.Adica totusi nu vreau sa se arda iar ceva, am mai patit-o odata cu placa video, a fost de ajuns.
Eu nu stiu ce sa zic, am sa il sun pe respectivul care a reparat laptop-ul.gelu1970 inteleg si asta cu laptopul dar totusi e cam ridicata si nu vreau sa ma risc, cred ca pana la urma am sa desfac capacul sa ma uit in el.Multumesc foarte mult de ajutor.