| Andrei_Iascu_1998 a întrebat:

Am o problema! Tatal meu lucreaza pe tir la o firma si transporta diferite marfuri in Europa. Cat de curand si-a cumparat un laptop Asus notebook. Am cumparat tot frumos, iar tata are la tir priza aia de 24V iar noi am cumparat incarcator de 12V, dar are transformator de 12V. Asa si i s-a descarcat laptopul si cand sa il puna la incarcat, incarcatorul avea mai multe mufe care sa se potriveasca la laptop si am ales mufa potrivita si avea + si - si eu nu am vazut si am pus la + + si - - si i s-au ars 2 sigurante consecutiv si dupa a realizat ca am pus gresit si a pus corect, dar acum nu se mai incarca laptopul. Ce i s-a intamplat? S-a ars? Am uitat sa precizez ca incarcatorul are ledul aprins cand e pus in priza aia. As dori sa mi raspunda cineva mai experimentat! Multumesc anticipat!

6 răspunsuri:
| nutepriveste21 a răspuns:

Daca dupa "prajeala" asta o sa vrea sa ti-l repare in garantie declarate multumit.Cuplarea tensiunii inverse unui dispozitiv alimentat de la o baterie auto e printre cele mai grave lucruri ce i se poate intampla acestuia desi de la caz la caz proportiile daunelor poate varia foarte mult.

| Andrei_Iascu_1998 explică (pentru nutepriveste21):

Multumesc, dar nu a fost prajit! M-a anuntat tatal meu in aceasta dimineata, dar nu se alimenteaza. Banuiesc ca este de la incarcatorstraight face

| Cronki a răspuns:

Neatentia voastra in a manevra obiectul este deja consumata!
Cu siguranta s-a ars ceva prin laptop. Daca nu l'ai achizitionat de mult, sau daca il ai in garantie, mergi cu laptopul de unde l'ai cumparat si spune'le ca nu se incarca!
Nu le spui povestioara asta cu TIR-ul, ca se consemneaza si nu beneficiezi de garantie pentru ca este neglijenta ta!
Te prefaci ca nu stii nimic, ba poti sa spui ca uneori incarca, alteori nu. Iar acum nu mai vrea deloc!
Treaba cu garantia este argumentabila si uneori merge, aleori nu chiar daca ai dreptate!

| Andrei_Iascu_1998 explică (pentru Cronki):

Multumesc, dar as vrea sa pastrez garantia pentru treburi mai importante ca de exemplu: daca as sparge din greseala ecranul, cum mi s-a intamplat la celalalt laptop m-ar scuti garantia de 550 lei, si pun pariu ca vei spune ca nu poti folosi garantia, etc... Informaticianul la care am formatat, reparat laptopul m-a intrebat prima oara daca mai am garantia si din pacate am ratacit-o pe undeva.

| pcmhz a răspuns:

Două posibilităţi, fie s-a stricat încărcătorul (totuşi led-ul aprins la el arată că funcţionează), fie ai prăjit etajul de alimentare pe laptop.

Nu am înţeles însă. ai cumpărat încărcător de alimentat la 12V şi l-ai pus la 24V?

Cel mai simplu e să încerci un alt încărcător de 12V de la un coleg sau la un magazint de IT, rogi pe cineva să te lase 1 minut să alimentezi acel laptop, îi explici că ţi-e teamă să nu fie defect. etc... vezi apoi ce faci, cumperi alt încărcător sau mergi cu laptopu-ul la service.

| Andrei_Iascu_1998 explică (pentru pcmhz):

Nu, am luat incarcator de alimentat la 12V si am transformator de 12V... Cam cat m-ar costa etajul de alimentare?