Microfon se poate monta relativ ușor.
Trebuie să știi care e intrarea în amplificator. Dacă știi asta și în cazul tău e simplu(acolo unde pui cablul de la sunetul ce iese de la pc), cu ajutorul unui spliter poți intercala și un microfon, asta dacă vrei simpoultan și muzică și voce.
Pentru a pune un subwofer ai nevoie de un etaj de separare a fergvenței și de un amplificator separat.E mai complicat că trebuie piese și trebuie să știi electronică pentru asta.Succes
Citeste cu atentie ce iti scriu.pe viitoar poate o sa -ti ajute daca esti pasionat de audio.In primul rand watti aia de care vorbesti tu respectiv 600 nici in visele tale nu ai vei avea dintr-o astfel de statie (amplificator), O statie ca acea din poza, nu trage din surs (din priza) mai mult de 40-50 de watt in sarcina maxima. Apoi boxele de care zici, ca ar avea 150 watti cele 4, nici nu stiu cum le ai legate la amplificator si ce omaj au si cate iesiri ale statia...Dar, niciodata nu lua in considerare cati watti scrie pe o boxa ca ar avea (in primul rand acele cifre sunt scrise de cele mai multe ori aiurea, doar firmele care se respecta dau watti aproape exact), iar aci watti care sunt acolo este puterea pe care o accepta boxa in sarcina maxima de la amplificator.Nu are nicio legatura cu "cat de tare se aude".Noi nu auzim Watii de la o boxa ci presiunea acustica (SPL-ul) adica puterea exercitata de o boxa (un difuzor) asupra aerului care se masoara in Db (decibeli). Ideea este ca o boxa sa consume cati mai putin watti si sa scoata cati mai multi Decibeli, nu invers.De exemplu, boxele tale "de 150 Db poate au SPL-ul de 86 DB) iar altele poate la 60 de watt au SPL 89 (si se vor auzi dublu ca intensitate sonora) 3 Db in audio se constata dublare de putere.Deci cand te intereseaza o boxa uita-te la SPL, cati Decibeli e capabila sa scoata.Si ca o paranteza, acei decibeli care sunt inscrisi pe boxa (daca este de firma bineinteles) se calculeaza cu un anume aparat pus la 1 metru de boxa cu putere exercitata din amplificator de 1 watt.
Si totusi nu ti-am raspuns la intrebare ai poti pune si subwoofer atat timp cat ai cu ce sa il filtrezi,poate fi activ sau pasiv,daca e pasiv va trebuii sa ai dai putere din statie, daca e activ va trebuii sa ai dai doar semnal din statie sau din sursa de semnal care este legata la statie (pc, dvd, ce ai u acolo). Subwooferul pasiv se poate filtra printr-un filtru tot pasiv (condensator) sau activ, insa este mai scump.sau se poate filtra direct din softul placii de sunet daca ai asa ceva o placa 5.1.Insa pe iesirea unde vei pune subwooferul nu vei mau lega alta boxa deoarece se va auzi doar bass.Iar daca ai o boxa mai puternica capabila sa scoata bassul bine o potoi folosii pe post de subwoofer atat timp cat este filtrata sa scoata doar bassul.
Mersi de raspuns! Poate crezi ca boxele mele sunt amarate... dar scot un sunet impecabil, daca le dau aproape de jumate nu pot sta in casa. Eu cu mana mea l-am facut, recunosc ca nu sunt un adevarat electrician, dar sunt in devenire.
Dupa parerea mea se aud superb, si sunt un model AUDAX, model Francezesc.
Imi poti da mai multe detalii in legatura cu subwooferul? Tot eu am sa il fac si ala, o sa am nevoie de difuzor si filtru de bass nu?
Nu am zis ca boxele tale sunt amarat, am zis doar ce trebuie sa iei in vedere cand iti faci o ideea despre ele sau altele, iar in legatura cu subwooferul cum ti-am zis poti folosii un difuzor de bass (care sa coboare cat mai mult in frecvente)desi sunt cam scumpe sau poti folosii un oarecare difuzor dar sa aiba diametrul mai mare sa fie minim de 20 de cm, ceva de genul pentru a avea un bass mai plin si mai puternic.acum depinde si ce cutie o sa-i faci, bass reflex, compresie, band pass (camera izobaric) ca geniusurile de lemn 5000 sau 5005 daca stii despre ce vorbesc.
Boxele mele sunt asa: http://img820.imageshack.us/img820/262/54437643670475641411137.jpg
Au fiecare 2 difuzoare de 21cm.Pe cutie scria Woofer.Cred ca le trebuie filtru?
Sunt Audax, o firma foarte buna si foarte scumpaa!
Ca sa am bass mai mare in ele, imi trebuie pe fiecare un filtru de bass?
Si daca pun filtru, nu se mai aud inaltele nu? sau cum? Ca boxele au si 2 twetere.
Un sunet bine definit si respectiv un bass frumos si puternic (asta depinzand si de boxa respectiva si puterea amplificatorului) se obtine prin filtrari diferite.adica tweeter, boxa de medii, boxa de bass (numai bass) frecventele joase adica.sunt si difuzoare de banda larga care ar scoate teoretic o plaja de frecvente care ar acoperii toate cele 3 expuse mai devreme insa..sunt cam scumpe si totusi nu au aceeasi fidelitate ca un sistem care sa scoate separat inalte, medii si bass.ca sa scoti un bass mai puternic din ele, nu cred ca vei reusi, insa un bass mai clar si mai profund se poate teoretic prin filtrarea lor.Tin sa precizes ca eu nu sunt elecronist sau ceva de genul, insa ma pasioneaza aceasta sectiune si cunosc cateva lucruri in acest domeniu.ca se se auda si tweeterul pe iesirea unde vei pune boxele filtrate pe bas, va trebuii ca tweeterul sa vina inaintea filtrului de bass si filtart si el la randul lui cu un condensator si o rezistenta pentru a nu fi ars efectiv.nu cunosc valoarea exacta a condensatorului si al reistentei dar pot afla daca te intereseaza.iar ca filtru de bass poti folosi tot un condensator in functie de omajul obtinut din cele 2 difuzoare sau unul cum vrei u sa faci.
Multumesc de raspunsuri!
La Twetere este pus si un condensator de 2, 2 micro farazi
Insa la difuzoare nu mai este.
Dar iti multumesc inca o data pentru timpul acordat mie
Ar trebuii sa pun si ceva vata inaultrul boxelor? pentru un bass mai bun?
Mentionez ca boxele nu au tub de bass in spate(pentru iesirea aerului) ci au doar o gaura cam de 9 cm
Ar fi foarte bine sa pui ceva vata defapy nu vata. ceva melana.adica o vata din aceea galbena densa dar sa fie foarte afanata (nu presata). bassul ar trebui sa fie mai cuprinzator sa nu sune a spart,iar despre gaura de zici tu(care de fapt este portul de bass) incintele fiind bass reflex,este dimensionat in functie de constructia incntei,respectiv puterea boxelor, deci teoretic producatorul ar fi trebuit sa faca acea "gaura" la dimensiunine optima. difuzoarele nu sunt filtrate deoarece au fost concepute sa preia toata gama de frecvente scoasa de amplificator bass, medii, inalte, acum cat de bine se descurca tu stii... poti astupa aceea gaura si vei avea un bass pe compresie...adica bassul ar trebui sa sune mai frumos insa mai incet, poti experimenta.incintele bass reflex(cu port de bass cum sunt ale tale) scot cu 3 decibeli aproximativ in plus fata de cele pe compresie, dar cele pe compresie au un control al difuzorului de bass la putere mare mai bun (distorsiuni mai putine, sunet mai clar)
Uite...cere-mi prietenia. vorbim acolo
http://www.facebook.com/tudoran.florinalin