anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am primit un PC cadou de la parintii mei. Normal ei nu stiau ce sa imi ia, asa ca mi-au luat un PC cu i7-6700 nu K si un gtx 750Ti si 12 GB Ram. Intrebarea mea este daca voi schimba placa cu un GTX 1050Ti imi va merge la fel cum mi-a mers pana cum sau trebuie sa schimb si procesorul ca sa mearga mai bine. A si credeti ca e compatibila 1050-ul fara sa stiti celelalte componente?

Răspuns Câştigător
| KnyRPG a răspuns:

Daca iti merge perfect nu inteleg de ce trebuie sa schimbi placa video. Nu procesorul nu trebuie schimbat pentru ca compatibil cu 1050Ti (uita.te pe yt pentru mai multe recomandari)

| doctorandus a răspuns (pentru KnyRPG):

Pentru ca gamerii au nevoie de cele mai noi si mai scumpe dispozitive.

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Observ ca nici tu nu te pricepi.

Calculatorul tau peste 10 ani va fi unul mult depasit, iar tu vei fi "leguma" plantata langa calculator.

Eu nu-ti luam acel calculator, mai degraba un echipament serios pentru excursii si drumetie.
Mult mai de folos si mai sanatos!

| Costi21FTW a răspuns (pentru Bula):

Asta nu te priveste, daca nu ai un raspuns la ce am intrebat te rog sa nu scrii degeaba

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, pentru ca nu sunt compatibile!

| KlibrDM a răspuns:

Placa video este compatibila, doar sa ti-o tina sursa. Daca ai "sigil" de garantie, nu-l desface tu. Du-te acolo de unde ti-au luat parintii PC-ul si spune-le sa-ti schimbe placa video iar apoi sa reaplice un alt sigil.
Si daca tot iti iei o placa video, ar fi bine macar un GTX 1060 6GB. Cat despre procesor, este mai mult decat capabil sa ruleze impreuna cu cele mai bune placi video de pe piata.

| alexboss2020 a răspuns (pentru KlibrDM):

Si gtx 1060 3gb e ok doar ca mare greseala la aceasta placa video este ca nu are 4gb, am avut gtx 1060 3gb si in 1440p pe setari maxime aveam cam cu 15-20 fps-uri mai putin decat este normal, jocurile cer 4gb vram pe setari maxime asa ca am schimbat-o cu in RX 580 8GB MSI GAMING X si nu imi pare rau, mai ales ca aveam monitor 72hz cu freesync!

| KlibrDM a răspuns (pentru alexboss2020):

Una din probleme unui GTX 1060 3GB este exact ce ai zis tu, in plus, modelul de 3GB e mai slab cu aproximativ 10% decat modelul de 6GB.

Nu stiu de ce cei de la Nvidia nu au fact-o de 4gb, dar e treaba lor! Astept a doua generatie de procesoare ryzen!

| KlibrDM a răspuns (pentru alexboss2020):

Iar eu astept cu nerabdare laptopuri cu ryzenwinking

Si eu, stiam ca o sa apara, iti dai seama sa ai 8 nuclee pe un laptop! Nice! Tine-o tot asa AMD!

| KnyRPG a răspuns:

Da e clar ori cum parinti lui au dat 40 de milioane pe un pc cat de cat si el vrea alta llaca video de inca 9 milioane si ceva (https://m.emag.ro/......D70F52BBM/

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru KnyRPG):

Daca aveam asa parinti ii bateam cu batatorul de covoare. In 1997 cand era cam nebulos sectorul asta de piata si m-am dus din provincie pana in Bucuresti ca sa imi iau calculator, si nici macar nu aveam net iar documentarea am facut-o din reviste si tone de telefoane la firmele de profil, si tot mi-am facut calculatorul din componente cum am vrut eu... si mult mai ok la bani decat daca se duceau ai mei sa muste vreo "oferta" fara sa ma intrebe.

| Costi21FTW a răspuns (pentru KnyRPG):

Daca ei sunt de acord dc sa nu fac asta?