| deleu123 a întrebat:

Am si eu o nedumerire cu procesoarele, placile video si placile de baza... am vazut ca sunt mai multe tipuri de shocket-uri la procesoare care este diferenta dintre AM3 AM3+ si celelate care sunt formate din numere precum 1155, 2011, 1366 etc... si pe ce placi de baza pot fi puse? adica pot sa pun un shoket de am3 pe o placa de baza de tipul 1155 sau alt procesor pe un alt shocket, si se poate pune o placa video GDDR3 pe o placa de baza DDR3? daca da ce trebuie sa aiba placa de baza daca nu ce placa de baza imi trebuie ca nu prea am vazut placa de baza GDDR3?

Răspuns Câştigător
| adriang95 a răspuns:

Socketurile cu AM* si cu FM* in fata sunt de la AMD, iar celelalte sunt de la Intel.
ATENTIE: Socketul de pe procesor (CPU) si de pe placa de baza (MB) trebuie sa fie IDENTICE pentru a fi compatibile.
La capitolul placi video, tu trebuie sa vezi interfata de conectare (AGP, PCI express x16, etc) de pe placa video (de preferat sa fie PCI) sa corespunda cu cea de pe placa de baza. GDDR inseamna RAM-ul grafic (sau memoria grafica) care nu are de a face cu placa de baza sau cu memoria RAM de pe placa de baza.

3 răspunsuri:
| deleu123 explică:

Inca o nedumerire cache-ul la ce foloseste?

| deleu123 explică (pentru deleu123):

Adica daca e mai mare cache-ul cu ce te ajuta...

| adriang95 a răspuns (pentru deleu123):

Un procesor lucreaza doar cu cifre de 1 si 0 care (in caz de intarziere) sunt stocate in memoria cache (la care acces procesorul cel mai repede), restul ducandu-se alaturi de memoria de care are nevoie un program sa ruleze, in RAM.