| LabăDeURS022 a întrebat:

Salut TPU, am și eu o nelămurire, care e faza cu Intel corurile astea, adică am găsit un PC mai scump care are un Intel i5 2400 3, 1 GHz și am găsit un PC mai ieftin, dar cu un Intel i3 4160 3, 6 GHz. Deci care e mai bun?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Procesorul I3 are un nucleu (core) care este utilizabil ca 2 procesoare virtuale, avand frecventa interna de lucru dublu.
Procesoarele I5, I7, I9 au 4, 8, 12/16 nuclee (procesoare) independente in acelasi capsula, iar unele serii pot avea nuclee ce pot functiona ca si 2 procesoare virtuale.
Intrucat un sistem de procesare cu mai multe nuclee fizice fuctioneaza mai rapid decat cele virtuale, si functionarea sistemului va fi mult mai rapida.
Din acest motiv, I5 este mai rapid si mai scump decat I3.

| NLS a răspuns:

I5 2400 din 2011 are 4 nuclee (4 core-uri) ce lucreaza la maxim 3.1 GHZ.
in timp ce i3 -ul din 2014 are doar 2, dar acestea lucreaza la frecventa putin mai mare (3. 6GHz)

Primul e mai performant, dar doar pentru acele programe sau aplicatii care stiu sa foloseasca 4 nuclee.

Pentru aplicatiile mai vechi, ce au suport pentru un singur nucleu, al doilea procesor (i3-ul la 3.6 GHz) e cu vreo 40% mai performant.

PS> ambele sunt foarte vechi si nerentabile, spune mai bine ce doresti sa obtii/faci, si de ce suma dispui.

Doresti un upgrade de procesor si placa de baza?
Doresti un sistem intreg, cu placa video dedicata (pentru jocuri)?
Ce jocuri doresti sa ruleze pe el? Da cateva exemple.

| LabăDeURS022 explică (pentru NLS):

În general să pot să ruleze jocuri Gta5, Assassin's CREED, red dead redemption. Și dacă ai putea să-mi recomanzi un sistem intreg, cu placa video dedicata pentru jocuri și mulțumesc pentru timpul acordat

| NLS a răspuns (pentru LabăDeURS022):

Pentru RDR2 (daca despre 2 e vorba), ai nevoie de un sistem relativ puternic, nu e suficient un procesor atat de vechi.
Ai nevoie de un i5, dar ceva mai nou, de prin generatia a 4-a sau a 6-a macar, preferabil chiar mai nou de atat.
Eu ma gandesc la i5 4690K sau 6600K.
Minimul absolut e 2500K, procesor cu 4 nuclee din 2011.
Si iti garantez ca nu va merge deloc stralucit pe el.

Ai deja un monitor?
Ce rezolutie are? (1920x1080 sau altceva? )

Dar cea mai importanta intrebare
ar fi: Ce buget maxim ai?

Pune linkuri cu cele 2 sisteme gasite de tine, sa iti spun daca sunt ok sau nu.

Deseara am mai mult timp, daca vrei sa te ajut sa iti faci sau sa-ti gasesti un sistem.
Trimite mi un ID de discord daca vrei.

Răspuns utilizator avertizat