Verifica memoria ram daca este buna. posibil sa aiba erori, apoi verifica HDD sa nu aibe sectoare defecte.
Du-l la reparat sau incearca o resetare din fabrica sau poti gasi pe Youtube tutoriale folositoare
Am si eu aceeasi problema dar l-am remediat, daca te pricepi cat de cat il desfaci scoti placa de baza cureti cooler-ul de praf tot cu putin alcool si daca ai pasta termoconductoare, cureti pasta veche bine de pe procesor cu putin alcool si dupa stergi bine cu ceva fara scame fin, usor fara sa il zgari sau sa nu ramane urme, pete pui pasta noua si il montezi la loc, si la mine facea exact la fel umbalm 10 15minute si se inchidea nici nu puteam schimba windows-ul nimic.l-am desfacut si l-am curatat cu toate ca nu am avut pasta noua dar am intins bine pasta veche si l-am curatat si acum merge fara probleme ma joc, filme nu se mai inchide.ti se inchide pentru ca se incalzeste prea tare cu siguranta are mizerie.
Du-te la un service.Si eu am avut aceasta problema, noroc ca am avut garantie la el si l-am trimis de la magazinul de la care il cumparasem.