| RksRoxy a întrebat:

Am un calculator pe care vreau sa instalez windows 7, dar calculatorul e la bloc, deci nu are internet de la romtelecom prin fir, ci pur si simplu prin cablu de la RDS cred. Acasa am PC pe fir de cupru de la romtelecom si cand imi instalez windows-ul internetul se initializeaza singur, nu mai trebuie sa intru pe nu stiu care site. Intrebarea este: Daca instalez windows-ul de PC-ul de la bloc, va trebui sa sun la cei de la RDS sa vina sa-mi configureze sau sa intru pe nu stiu ce site sau se va instala singur?

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Nu trebuie nici un site, sau alte prostii de-astea! Nici la romprăfuit și la nici un alt operator de internet posibil din lume!
RDS&RCS folosește protocolul pppOe, adică autentificare cu user și parolă, asta dacă și numai dacă nu ai un router conectat.
Dacă nu ai router
Windows 7
Se instalează normal, apoi se setează o nouă conexiune de internet ce va fi de tip boradband, unde se va intreduce useul și parola din contractul du erdesh-ul urmată de conect.
Dacă ai router configurat corect pentru Rds și net-ul funcțional totul va funcționa ca la Telekom(alias romtelecom sau romprăfuit, cum vrei), adică direct conect.
Succes

2 răspunsuri:
| Qweerrrtttyyy a răspuns:

Nu cred ca se va instala singur, totusi ar trebui sa ii suni

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu trebuie sa suni nicaieri, pur si simplu sa creezi o conexiune de tip pppoe, introduci userul si parola primite de la rds si gata