| xGamerZ212 a întrebat:

am un HP pavilion g6 cu 8gb ram, windows 7, mie imi arata ca am semnal full pe wifi dar viteza cand este mica cand nu este deloc, am incercat pe mai multe routere, credeti ca e vina windowsului sau sunt probleme hardware? Acum il folosesc pe cablu.

8 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Ai incercat diverse versiuni de drievere? Cu ce program testezi tu asta? Update de firmware la router?

| xGamerZ212 explică (pentru CM7YRE):

Am folosit doar 3dp chip si imi da doar o versiune de driver pentru wifi

Bula
| Bula a răspuns:

Comunicatia wi-fi este si va fi totdeauna mai slaba decat ceea prin cablu direct.

Semnalul wi-fi poate fi "tare", dar totusi comunicatia sa fie inceata, daca in incapere sunt multe obiecte metalice care dau reflexii de unde.
In aceste cazuri, semnalele reflectate sunt compatibile ca amplitudine cu semnalul direct, motiv pentru care hardware-ul nu stie sa le deosebeasca corect. Rezultatul va fi o "confuzie" de informatii, a caror timp de "clarificare" conduce la incetinirea comunicatiei wi-fi.

| xGamerZ212 explică (pentru Bula):

Ce intreb eu si ce-mi raspunde omul.....ma ia cu teorema lui pitagora

| Bula a răspuns (pentru xGamerZ212):

Exact.
E atat de simplu (pentru cei care inteleg). happy

| xGamerZ212 explică (pentru Bula):

Nu complexitatea raspunsului tau, ci raspunsul in sine nu e ceea ce caut, poate fi ceva hardware sau e posibil sa si revina dupa ce schimb windows ul? asta am intrebat.Si faza cu fierul....nu umblu dupa el, daca intelegi.

| Bula a răspuns (pentru xGamerZ212):

Eu inteleg ca tu nu intelegi. happy
Nici schimbarea windows-ului nu rezolva problema reflexiilor din locuinta ta.
Pentru asta ar trebui sa indepartezi toate corpurile metalice mai mari de cat lungimea de unda wi-fi, adica tot ce este din metal si mai mare de peste 2-3cm.

Wi-fi a fost inventat (si este garantat) pentru "camp liber" de propagare a undelor electromagnetice.
Orice obstacol care intervine intre- sau in jurul celor doua terminale incurca- si slabesc vertiginos comunicatia.
Acest fenomen este cunoscut la emisinile radio ultrascurte si TV terestre, dar cu marirea frecventei (si scaderea lungimii de unda), problemele de propagare devin si mai pronuntate, mai sensibile de relief si de obsacolele din jur.

Doar forma si pozitia antenelor poate conduce la eventuale imbunatatiri, dar care nusunt controlabile in conditii casnice.

| marinaru777 a răspuns:

Daca pe cablu ai viteza e hardware. Wifi verifici facand hotspot de pe telefon astfel elimini routerul.