| 000MadMAX000 a întrebat:

Salut TPU,am un laptop ASUS, am pe el un hard de 500gb sata 2 cu 8mb buffer, am instalat de curand gta 4 si merge ok doar ca sta un car de ani pana se incarca,cand stau asa pe el si ascult muzica si mai fac ceva se mai blocheaza iar hard-ul tot vad ca ganmdeste, daca as schimba hard-ul cu unul tot de 500gb sata 2 cu 16mb buffer la 7200rpm ar rezolva problema?

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Dap. Si am avut ocazia sa fac diferenta cu hdd-uri cu 5400rpm, iar difeerenta nu e enorma. Exista, e adevarat, dar nu e nici pe departe comparabil cu un ssd. ORicum, vezi daca e ok. Daca nu, a i 30 zile la eMAG sa returnezi.

6 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Pe actualul hdd incearca o defragmentare. Vezi sa nu mai ai virusi si alte prostii...
Cat despre hdd, daca vrei o schimbare reala, cumpara nu un hdd, ci un ssd: http://bit.ly/1elNeDV

| 000MadMAX000 explică (pentru sltlp):

Am facut si defragmentare si tot, hdd nu are bad-uri sau sectoare defecte, dar gandeste exagerat de mult, pe mine ma intereseaza daca schimbarea lui fie cu alt hdd sau sdd ar rezolva problema sau nu.

| sltlp a răspuns (pentru 000MadMAX000):

Cu alt hdd ar face o mica diferenta. Daca vrei diferente mari, ia un ssd.

Am vazut ca pana la urma ti-ai luat hdd. Hdd de ala am si eu la laptop big grin

De care anume? mi-am luat pana la urma nou de la eMAG un had Western Digital de 750gb sata3 7200rpm 16mb buffer, de asta ai?

Ideea e sa nu mi se mai blocheze laptopul cand vreau sa ma joc ceva sau asa din senin, nu am nevoie de viteza foarte mare de copiere si etc, doar sa mearga bine fara sa se blocheze.

Dap. Si am avut ocazia sa fac diferenta cu hdd-uri cu 5400rpm, iar difeerenta nu e enorma. Exista, e adevarat, dar nu e nici pe departe comparabil cu un ssd. ORicum, vezi daca e ok. Daca nu, a i 30 zile la eMAG sa returnezi.