Cred ca nu e contactul termic bun, poate nu sta radiatorul exact pe pozitia care trebuie.
Eu cred că ar trebui sa schimbi collerul ăla, daca face zgomot înseamnă că e descentrat, poate că ai umblat la el, dar nu l-ai pus bine înapoi.pa.
Da, probabil cooler-ul este problema, dar doar ca sa fi sigur, intra in Task Manager si vezi sa nu cumva sa fie CPU, sau HDD in 100% sau un procentaj anormal pentru IDLE. Posibil sa fie ceva software care ruleaza in spate si il forteaza non-stop.
Daca face zgomot inseamna ca ventilatorul se atinge de ceva si are turatie redusa, de aceea face si zgomot si racirea e slaba. Trebuie verificata pozitia si cablurile ce sunt in vecinatatea ventilatorului.
"ventilatorul face zgomot infernal"
bun venit in lumea minunata a ventilatoarelor, aici prima oara injuram mitul IDIOT cu schimbatul de pasta conductoare, care in cel putin 99% din cazuri nu face nimic (pasta e intarita, URA, atat timp cat nu exista o actiune MECANICA (tragi de radiator) care sa ii schimbe consistenta si pozitia poate sa mearga ani in sir fara nici o problema, pentru ca face in continuare contact termic, chiar a devenit solida, STIU ASTA DIN EXPERIENTA)
apoi vine injuratura numarul 2: rulmentii sunt scumpi, asa ca putine coolere au rulmenti, moment in care in timp lubrifiantul (uleiul cu care e uns) se usuca, axul se subtiaza si canalul se mareste (DAAAAAAA, chiar suna a P0RN, ce pot sa zic ), dupa care ventilatorul trebuie schimbat