| Meriu a întrebat:

Salut TPU, am un laptop de gaming si recent i-am schimbat pasta la procesor si placa video si am adaugat un ssd de 1tb, pe langa celelalt ssd de 500gb iar acum merge greu. Spre exemplu in cs go in main menu am 200+ FPS uri iar cand intru in meci scade la 30-40 si merge greu, inainte de adaugarea ssd ului de 1tb mergea stas, nu avea nicio problema. Cand ma joc il am bagat in priza, de incins nu se incinge. Are i7 gen8 cu rtx 2060. Aveti idee ce ar putea fi?

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Scoate al 2 lea ssd (temporar) să vezi cum e fără el

| UserRo10 a răspuns:

Mai mult ca sigur nu ai curatat pasta veche suficient sau nu ai aplicat-o pe cea noua bine. Esti sigur ca ai pus heat-sinkurile bine la loc?
Ce temperaturi ai in joaca?

| Mota_Sever_1994 a răspuns:

Nu trebuie ca sa se incinga "la mana" ca sa faca thermal throtling, adica sa reduca frecvența ca sa scada temperatura. Pune un speecy si in timpul jocului dai alt-tab de pe joc pe speecy si uitate la temp procesorului, daca este peste 65-70 e o problema si trebuie sa il desfaci si sa cureti mai bine apoi sa pui o pasta termica decenta.

De asemenea uitate sa nu fii crapat heat pipe-uriile de la heat sink-ul de cupru ( tevile de cupru care duc de la radiator la placa metalica ce se pune pe procesor) pentru ca in interiorul acelor tevi e un gaz care daca iese nu se mai face transferul termic cum trebuie.