| BaconDavid2007 a întrebat:

Am un laptop l340 cu un i5 9300h si 1050 de 3gb si 8gb ram singel chanel de 2400 mh si vreau sa imi fac un upgrade la rami.Ce placute mi-ati recomanda (vreau de 16 gb)

2 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

1. Pentru jocurile pe care le poti juca cu un 9300H si o GTX1050M sunt suficienti 16GB RAM la ora actuala, si nu vor necesita mai mult nici pentru urmatorii 3-4 ani, cat timp configuratia va mai fi relevanta.
E prea "slab" procesorul, pentru a pentru a fi nevoie de mai mult.
Si sunt sigur ca nu joci MFS2020 pe laptopul acela, doar acest joc are nevoie de mai mult de 16GB.

2. Nu-i prea ok sa pui placa mai mare de 8GB, vei pierde Dual Channel, adica RAM-ul va lucra cu pana la 20% mai incet.
Chiar daca la Intel nu conteaza atat de mult sa ai RAM cu viteza mare, tu te afli sub pragul la care poate lucra procesorul (2667MHz), deci se va simti putin la performanta, daca RAM-ul tau va lucra ca si cum ar avea mai putin de 2400MHz.

Daca chiar vrei sa pui placa de 16GB, trebuie sa aiba aceeasi frecventa si aceeasi latenta CL cu placa existenta in laptop (altfel posibil sa o iei degeaba, fie nu va fi recunoscuta, fie vei avea parte de blocaje in etapa de recunoastere a RAM-ului de catre BIOS).

3. Esti sigur ca suporta mai mult de 16GB AM in total?
uite ce scrie aici (suporta maxim 16GB RAM, 8 GB sunt lipiti de placa de baza, si are un slot liber in care poti pune o placa de 8GB)

https://www.computeruniverse.net/......fhd-nos-fc

| tzionut a răspuns:

Oricare. Din ce vad pe specificatii ai un singur slot, deci DDR4 16 ghz, firma pe care o preferi.