Monteazal la alt calculator și dacă se blochează și acolo își capacul și baga-l la cuptorul cu microunde 30 de secunde
Da fa un test de RAM
Văd că te pricepi la îți
Apoi scoate ssd-ul respectiv de acolo și dai un test de suprafață găsești utilitare pe hdd guru
Iei de acolo un utilitar hdd scan
Scanezi suprafață vezi daca are defecțiuni
Daca se blochează
Ii dai
low lavel format
( utilitarul pentru low lavel format îl găsești tot pe site-ul hdd guru com )
Apoi dacă tot face figuri FAI UN UPGRADE DE FIRMWARE
Eu am un ssd de la un client care nu putea să transfere de pe el sau pe el multe informații că se bloca
Au trecut 5 ani și m-am ocupat de el am găsit pe site-ul fabricantului acelui ssd Kingston un utilitar un executabil fabricat special pentru a face UPGRADE de FIRMWARE pentru acel ssd
I-am făcut UPGRADE și gata se zational a început să funcționeze
Din pacate, nu merge nici asa.
Brandul este unul fantoma, numit ValueTech. Ei nu ofera suport cu absolut nimic, nici drivere, nici firmware, nici nimic.
Am rulat si utilitare de verificare a sanatatii SSD-ului, la fel, nu apar erori, desi sunt ferm convins ca el e de vina.
L-am si formatat, degeaba. Nu are niciun efect.
Test de suprafata la SSD?
Cred ca nu ar strica studiezi putin cum devine cazurile cu platanele la HDD si chip-urile la SSD
Incearca cu unul din tool-urile generice de aici (cele de vendor merg de obicei doar pe SSD-urile vendor-ului):
https://www.minitool.com/partition-disk/ssd-health-check.html
Dar asa, ca idee, Lenovo nu pun chiar piese facute pe vapor in laptop-uri... asta daca nu cumva a fost "imbunatatit" de cineva pe traseul pana la tine. Cauta modelul la Lenovo si vezi ce zice ca ar trebui sa contina in el... daca suspectezi ca s-a umblat in el, fa-i retur si fa-le scandal. Daca totusi chiar asa au decazut Lenovo, atunci fa doar retur si nu zi nimic.
Https://www.emag.ro/......DRKJ6KMBM/
eu as lua ceva de Kingston
in bugetul tau gasesti de 500gb.
Mersi mult, pare destul de bun!