| Protegent a întrebat:

Salut TPU, am un laptop Lenovo V15-IIL, luat de pe Emag acum doua luni de zile. Acesta a venit cu o mizerie de SSD inauntru, de la o firma fantoma numita ValueTech, care da extrem de des, o data la 20-30 minute freeze. Pana si Ctrl+Alt+Delete nu merge in timp ce a dat freeze.

Am zis sa rulez niste teste cu Memtest86, sa vad daca nu cumva sunt ramii problema. Ramii sunt de la Samsung, 4GB integrati. La toate testele nu au aparut erori.

Eu unul cred ca de vina pentru toate problemele e firma fantoma de la care am eu SSD-ul.

Asadar, ce SSD pana in 250 de lei imi puteti recomanda? Precizez ca la mine, SSD-ul e de tip M.2, PCIe 3.0, NVMe.

Dau funda!

Răspuns Câştigător
| RxTx a răspuns:

Monteazal la alt calculator și dacă se blochează și acolo își capacul și baga-l la cuptorul cu microunde 30 de secunde

7 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Da fa un test de RAM
Văd că te pricepi la îți
Apoi scoate ssd-ul respectiv de acolo și dai un test de suprafață găsești utilitare pe hdd guru
Iei de acolo un utilitar hdd scan

Scanezi suprafață vezi daca are defecțiuni

Daca se blochează

Ii dai
low lavel format
( utilitarul pentru low lavel format îl găsești tot pe site-ul hdd guru com )

Apoi dacă tot face figuri FAI UN UPGRADE DE FIRMWARE

Eu am un ssd de la un client care nu putea să transfere de pe el sau pe el multe informații că se bloca

Au trecut 5 ani și m-am ocupat de el am găsit pe site-ul fabricantului acelui ssd Kingston un utilitar un executabil fabricat special pentru a face UPGRADE de FIRMWARE pentru acel ssd

I-am făcut UPGRADE și gata se zational a început să funcționeze

| Protegent explică (pentru RxTx):

Din pacate, nu merge nici asa.

Brandul este unul fantoma, numit ValueTech. Ei nu ofera suport cu absolut nimic, nici drivere, nici firmware, nici nimic.

Am rulat si utilitare de verificare a sanatatii SSD-ului, la fel, nu apar erori, desi sunt ferm convins ca el e de vina.

L-am si formatat, degeaba. Nu are niciun efect.

| flixbuster a răspuns (pentru RxTx):

Test de suprafata la SSD?

Cred ca nu ar strica studiezi putin cum devine cazurile cu platanele la HDD si chip-urile la SSDwinking

| RxTx a răspuns (pentru Protegent):

Monteazal la alt calculator și dacă se blochează și acolo își capacul și baga-l la cuptorul cu microunde 30 de secunde

| flixbuster a răspuns:

Incearca cu unul din tool-urile generice de aici (cele de vendor merg de obicei doar pe SSD-urile vendor-ului):

https://www.minitool.com/partition-disk/ssd-health-check.html

| flixbuster a răspuns:

Dar asa, ca idee, Lenovo nu pun chiar piese facute pe vapor in laptop-uri... asta daca nu cumva a fost "imbunatatit" de cineva pe traseul pana la tine. Cauta modelul la Lenovo si vezi ce zice ca ar trebui sa contina in el... daca suspectezi ca s-a umblat in el, fa-i retur si fa-le scandal. Daca totusi chiar asa au decazut Lenovo, atunci fa doar retur si nu zi nimic.

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Https://www.emag.ro/......DRKJ6KMBM/

eu as lua ceva de Kingston
in bugetul tau gasesti de 500gb.

| Protegent explică (pentru ClaudiuM1997):

Mersi mult, pare destul de bun!