| depye a întrebat:

Am un monitor led cu iesire DVI... iar in unitate am si DVI si HDMI. Care e diferenta intre ele? As vrea sa iau un cablu DVI. Stiu ca nu transporta sunet! Dar nu inteleg asta! Ma intereseaza sa prelucrez filmari evenimente! Filmarile vor avea sunet? Adica la ce se refera ca Dvi nu are sunet. Iar HDmi are?

Răspuns Câştigător
| Claudiu1905 a răspuns:

Bula asta tot umbla fara niciun rost printre picioarele oamenilor, dar n-ai ce face, e o lume libera, incearca sa-l ignori

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intrebarea mea:
Cum vrei sa faci prelucrari, daca nu stii si nu cunosti nici macar lucrurile si sculele elementare?

| depye explică (pentru Bula):

Culmea ca stiu sa lucrez in Sony vegas. Editez de la generic pana la imprimarea dvd urilor. Fix asta imi scapa! Crezi ca m-a interesat vreodata? Aprindeam pc ul si imi faceam treaba. Insa acum ca mi-am facut un pc nou f puternic, m-am lovit de asta.

| Bula a răspuns (pentru depye):

Eu stiu ca intai trebuie sa inveti, pentru ce e ciocanul si cum se foloseste. Daca nu, atunci ai sanse sa dai pe degete si nu pe cuie. big grin
Asa e cu orice meserie, trebuie s-o inveti de la a-z.

| Bula a răspuns (pentru Claudiu1905):

Cred ca si tu umblii fara rost, comentand aiurea, in rezonanta cu depye, cel care a pus intrebarea.
Nici unul nu intelegeti lucrurile elementare, adica sa puneti o intrebare, sa intelegeti un raspuns, precum sa va si ganditi un pc intre ele!

Ce are imaginea si sunetul transmis spre MONITOR (indiferent sub ce forma) cu INREGISTRAREA, ce se salveaza intr-un FISIER?
Daca opresc difuzorul, sa nu deranjez pe cei din imprejurime, filmul facut nu va avea sunet?
Daca opresc sunetul televizorului, inseamna ca la stiri se transmite filmare muta din studio?

Intrebarea pusa exact asta sugera.
Dar, cineva care vrea sa filmeze evenimente care nu se repeta, trebuie sa stie macar eceste lucruri ELEMENTARE, inainte de a lua banii oamenilor!
Eu am vazut om BATUT dupa nunta, deoarece a stricat toate (cele 3! ) poze facute despre nunta, nici n-a avut film de rezerva, iat ce a fost in aparat a iesit complet inutilizabil. La urma a recunoscut ca a vrut doar sa manance si sa bea gratis si sa ia ceva bani, habar n-avea de fotografiere, iar aparatul foto l-a luat "imprumut" de la un prieten.

Va sfatuiesc pe amandoi ca, inainte sa faceti ceva aiurea (inclusiv sa comentati aici pentru "funde", puneti mana pe carte si invatati!

Si invatati si maniere, in caz contrar s-ar putea sa va invete cineva in mod mai drastic.

| Claudiu1905 a răspuns (pentru Bula):

Dupa logica ta ca sa deschizi robinetul trebuie sa fii instalator

| Bula a răspuns (pentru Claudiu1905):

Iar dupa logica mea: n-ai nici o logica!
Daca ai avea, ai fi inteles ce am scris inainte.
Mai citeste inca intrebarea, precum si raspunsurile mele date. Si pune-ti intrebarea, DE CE am raspuns astfel?

| Claudiu1905 a răspuns (pentru Bula):

Bula asta tot umbla fara niciun rost printre picioarele oamenilor, dar n-ai ce face, e o lume libera, incearca sa-l ignori

| K0sti a răspuns:

Filmarile vor avea sunet? ...pai sunetul sta pe cablu nene? Ala e pe post de magistrala de transport si asta daca vrei, nu e obligatoriu! Sunetul e in film! Greu cu logica?

| octav005 a răspuns:

Este acelasi. acelasi format digital. aceeasi calitate. ori fullHD, ori HD depinde de rezolutia care o doresti.
Presupun ca ai o placa video de la PC pentru iesire in monitor.
EU DE exemplu la PC la placa video am iesire DVI si HDMI. folosesc un cablu DVI in PC si la celalalt capat in monitor HDMI, sunetul se aude intr-un sistem 2.1, dar pot sa aud si in monitor( monitorul meu fiind un SMART TV) dar aceasta setare sa se auda eu o pot face din placa video.

deci la mine se aude din DVI in HDMI.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca bagi cu HDMI in televizor, sonorul televizorului transmite si sonorul. Pe DVI nu ai sunet, dar daca ai boxe sau casti, nu e o problema, sper ca ai inteles.

| Claudiu1905 a răspuns:

HDMI si DVI sunt identice din punct de vedere video, amandoua transmit semnal digital. HDMI are in plus ca poate transmite semnal audio, dar nu e obligatoriu, daca monitorul nu are difuzoare incorporate atunci intri in setarile audio si pui sunetul pe placa de baza si folosesti difuzoare externe exact ca la DVI