| David021 a întrebat:

Am un PC cu urmatoarea configuratie:
Sursa: Fujitsu DPS-300AB-56A de 300w
Placa de baza: Fujitsu D3062-A13 GS2
Procesor: Intel Xeon E3 1225
Placa video: MSI GTX 750 TI LP
RAM: 3x2GB DDR3 1333MHZ si 1x4gb DDR3 1600
Memorie: Un SSD Kingstone V300 de 128gb si un hard de 500gb
Racire: Un cooler pentru CPU, un Cooler de 120mm pentru bagat aer si unul pentru scos.
Problema este urmatoarea: placa de baza are alimentare la 16 pini... si nu-i pot schimba sursa...
I-am bagat contor in cablul de alimentare si am observat ca PC'ul in full load consuma undeva la 162-3w(sa zicem 170w). Ce placa video i-as putea cumpara daca asta pe care o am consuma 60w? 170w-60w=110w si mai raman 190 w pentru placa video? Nu prea ma pricep de-aia intreb. Si daca mi-ati putea recomanda o placa video ca sa nu faca bottleneck cu procesorul, eu m-am gandit la un GTX 760 (dar asta consuma 170w si are nevoie de alimentare de 2x6 pini...m-am gandit sa-i pun 2 adaptoare sata la 6 pini...dar ma tem sa nu consume prea mult si sa se opreasca) si la un ASUS Strix GTX 950( asta consuma 90w si ii trebuie o alimentare la 6 pini, tot cu adaptor m-am gandit). Ce ar trebui sa fac?

3 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cred că o sursă modulară te-ar ajuta, de 500w sau mai mult.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

300 W la sursa, nefiind certificata, poate sa dea (in cel mai bun caz) 210 W. Una 80+ certificata da peste 240 W. Citeste si aici: https://bit.ly/2P42YTW
Trebuie sa gasesti una mai buna!

Bula
| Bula a răspuns:

Calculatoarele Fujitsu sunt astfel proiectate ca la sarcina maxima consumul electric sa fie in jur de 75% din puterea sursei, pentru a avea fiabilitate si siguranta maxima.
Daca folosesti componente cu consum suplimentar, atunci poate duce la uzura mai rapida al sursei (in special condensatoarele).
Ca urmare, iti recomand sa limitezi consumul maxim la 250W, iar pentru alimentarea suplimentara al placii video foloseste adaptoare conectate la mufele de alimentare libere (de exemplu: SATA).