| Mimo2 a întrebat:

Am un sistem 2.1, iar acum 2-3 ore s-a ars o ieșire la unul din sateliți (cred că s-a ars).

Celălalt satelit și subwoofer-ul nu au nimic.

Ce trebuie schimbat?

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tranzistorul final

| Krax256 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu neaparat, de aceea constatarea si reparatia se fac intr-un service si nu pe internet unde toata lumea isi da cu parerea din cauza ca a auzit pe undeva de finali.

| Arthiom a răspuns (pentru Krax256):

Asta se cam intampla des, cand cineva aude ca s-a stricat un sistem audio, imediat da vina pe finali, care de multe ori se dovedesc a fi in regula. Nu se gandesc la celelalte posibilitati. happy

| Raducons a răspuns:

Trebuie vazut de o persoana care se pricepe.
Se poate sa fie mai multe cauze, o intrerupere sau chiar amplificatorul.
Deci fara cunostinte si aparat de testat nu se poate rezolva.

| Arthiom a răspuns:

Depinde, poate fi vorba de orice pe lantul audio, de la intrare pana la iesire, chiar si alimentarea.

Totusi, mi-e greu sa cred ca e vorba de alimentare pentru ca in general toate etajele finale sunt alimentate din aceeasi sursa, nu cred ca sunt surse diferite pentru canale diferite, deci varianta asta pica.

Ceea ce suspectez si eu, desi pare generic e o problema la unul din finalii audio care cel mai probabil sunt circuite integrate, nu tranzistori bipolari. Asta insemnand orice de la circuitul driver pentru finali, pana la finali in sine.

O varianta mai simpla de reparat dar mai rar intalnita e ca unul din difuzoarele boxei de pe canalul ala sa se fi ars sau sa fi facut scurt si din cauza asta nu mai merge. Daca pui boxa de pe canalul stricat pe alt canal si se aude cum trebuie, inseamna ca nu boxa e de vina, ci problema e undeva ori in etajul driver al finalilor, ori in etajul final.

Daca problema nu e boxa, atunci cel mai bine e sa apelezi la un depanator, ca sa nu strici mai rau sistemul.

| Krax256 a răspuns:

Du-l intr-un service.