| MihaelaDart a întrebat:

Salut TPU! Am windows-ul 7 in limba romana, as dori sa ma ajutati cum pot sa-mi activez bluetooth-ul la laptop. M-am tot uitat pe diverse tutoriale si nu mi se activeaza. As dori pas cu pas dupa ce intru la "Instrumentele de administrare" ce trebuie sa fac mai departe? Multumesc anticipat!

23 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pune win10 - ar trebui ca BT-ul să fie automat detectat și instalat

| MihaelaDart explică (pentru sierra1):

Din pacate este un laptop mai vechi si cu windows 10 se va bloca totul, de-asta am optat pentru 7.

| sierra1 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Incearcă, n-ai nimic de pierdut poate reușești!

Cand am cumparat la mana a doua acest laptop il avea pe 10 era mereu blocat la orice ceea ce faceam pe el mi se bloca totul. Astfel ca l-am dus la service pentru a-mi instala 7.

Cum vrei dar dacă win 7 NU are drivere pentru BT, te-ai intrebat?

Cand am mers la service mi-a fost instalat tot, din moment ce este prezent in setari, undeva gresesc eu. Ca nu am platit 75 de euro doar o instalare de windows si atat.

Dacă ai dat atâta amar de bani, cere-le să-ți activeze și ce nu e activ (bt)

| Zuzu1991 a răspuns (pentru MihaelaDart):

"acum 10 ore | MihaelaDart explică (pentru sierra1):
Din pacate este un laptop mai vechi si cu windows 10 se va bloca totul, de-asta am optat pentru 7. "
pe orice merge windows 7 merge si windows 10... PUNCT
Mircosoftii chiar au avut un program de upgrade gratuit timp de vreun an, care a mers binemercic

presupun sincer ca problema la tine e ca BT, chiar daca e intern, e pe usb, moment in care orice pe usb se poate deconnecta permanent... SINGUR, si sunt ABSOLUT SIGUR de asta, am vazut o tona de laptop-uri la care camera web si card reader-ul nu mai apareau DELOC in managerul de dispozitive
deci, daca, chiar ai nevoie, ia un BT pe usb extern:
https://www.emag.ro/......luetooth/c
16lei

In Grecia așa sunt preturile pentru instalari Windows/drivere.

Am ințeles...

| MihaelaDart explică (pentru Zuzu1991):

Așa cum am mai zis, pe 10 se blochează efectiv tot laptopul, trebuie sa ii dau restart să își revină. Nu orice laptop vechi suporta și 10-le. Cel care l-am folosit, l-a avut pentru un copil cu programe ușoară, nu ceea ce folosesc eu de foto video. Voi căuta acel stick de BT in Grecia și sper sa meargă.

| mihai69 a răspuns:

Dar... Laptopul tău are modul de BT, sau nu?!?

| MihaelaDart explică (pentru mihai69):

Nu o duce la windows 10, este mai vechi si mi se va bloca.

Are in sistem Bluetooth-ul, am ajuns la partea de a seta automat, start, aplica si ok. Cand merg la Manager dispozitive nu il vad instalat.

| mihai69 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Nu am pomenit nimic de W10! (Motiv: v. celălalt răspuns).

| NLS a răspuns:

Cunosti modelul exact al laptopului?

| MihaelaDart explică (pentru NLS):

E luat de pe EBay din Germania de soțul meu.
Ți-am făcut o poză sa vezi ce serie are, este un Sony Vaio.
https://i.imgur.com/hkbyshQ.jpg

| MihaelaDart explică (pentru NLS):

Altceva nu are scris pe el.

Poza arată doar o licență de Window$... Vista! Nici vorbă de 10. Oricum, e relativ puțin probabil ca un laptop care acum 10 ani rula Vista să poată suporta W10.
Încă nu sunt convins că acel laptop ARE inclus un adaptor BT.
Iar 75€ ai plătit (și) pentru licența sistemului de operare, nu (doar) pentru instalarea lui.

Și instalare și licență Windows am plătit. Unde mă pot uita la drivere sa fac poza ce au fost instalate? Momentan scriu de pe telefon, nu sunt acasă să mă uit.

Pai asta am și menționat, Windows 10 nu-l suporta. El cu 10 a venit, cel care l-a avut deși se pare că l-am folosit un copil, nu a avea programe de editare foto video. Eu cu BT am vrut să-mi conectez căștile audio și surpriza nu am putut.

Nu mă interesează driverele, eu întrebam despre existența fizică în interior a unei componente (adaptorul BT). Că dacă nu există fizic, degeaba ai drivere instalate. Poți în schimb să adaugi unul extern, pe USB.

In următoarele zile voi căuta acest blurtooth și să vedem daca merge, daca nu, o las balta.