| Ciprian_Jurchela_1986 a întrebat:

As avea nevoie de o recomandare! Voi pleca într-un concediu afara cu masia si am nevoie de un gps. Nu vreau sa imi folosesc telefonul pentru asa ceva și nici nu as achiziționa un gps pentru asa ceva. Mai de graba as opta pentru un telefon nou dar la un preț de 100 euro, plus-minus, doar pentru a ma folosi de google maps sau waze! Ce recomandare ati avea? Mulțumesc!

24 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Folosește telefonul tău. Pune-ți o conexiune de date bună, cateva zeci de GB, activează Roaming înainte de a pleca de acasă (nu poți activa roaming din afară) si descarcă hărțile pentru zonele pe unde știi că vei merge.
Google Maps si Waze te vor duce unde ai de mers. În plus, învață traseul pe baza orașelor mari prin care ai de trecut. Sunt multe indicatoare rutiere pe autostradă, eu din Munchen până in Budapesta am mers după indicatoare.
In plus, un telefon de 100 de euro are cel mai prost receptor GPS posibil, de ce ai vrea să dai banii pe așa ceva? La 100 de euro îți iei GPS de mașină bun, la urma urmei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da telefonul tau ce are? Google maps si waze sunt de departe cele mai bune.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce panicat esti. Mai ai 20 rate la telefon sau care e faza? Am facut vreo 20. 000km prin Europa cu telefonul mereu conectat la bricheta. Si altii vreo 80.000 orin tara. Si nu mi s-a forjat niciun telefon. Si ca mine mai fac milioane de soferi zilnic.

| Ciprian_Jurchela_1986 explică (pentru suntserios):

Nu sunt panicat deloc! Doar am grija de lucrurile pe care le cumpăr CU BANII JOS! Asa fac la fiecare serie S care apare! Nu cred ca e problema cuiva în ce mod am cumpărat telefonul, dacă am avut banii jos sau nu! Am cerut o părere si atat! E problema fiecăruia ce face! Am cerut o parere despre un eventual telefon mai ieftin cu care sa fac treaba asta!

| suntserios a răspuns (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Practic ti ai luat un telefon pe care sa nu il folosesti. Loool

| NLS a răspuns:

Daca chiar nu te poate scoate nimeni din piticii tai,
, gasesti chiar si la 400 RON un

https://www.emag.ro/......D9VF5GBBM/

Insa chiar daca are 3600mA, tot nu te va tine tot drumul, si tot la bricheta ajungi.

Sau la o baterie externa mai mare, preferabil 10000mA+

O varianta si mai buna ar fi aceasta, rezolutia mai mica si bateria de 5000 il vor tine pe baricade destul de mult.
PS: daca vrei sa tina si mai mult, dezinstaleaza toate aplicatiile inutile care se pot dezinstala sau bloca.

https://www.emag.ro/......DR0TW8BBM/

Fiecare are avantaje si dezxavantaje:

iHunt are LTE Cat 7, adica o sa ai o latime de banda mai larga pentru Upload, in caz ca doresti asa ceva. (diferenta e oricum nesemnificativa, 25Mbps (Megabiti pe secunda), ceea ce se traduce in 3, 1MB/s (Megabytes pe secunda))

in timp ce procesorul din Xiaomi consuma mai putina baterie (diferenta intre cele doua e cam 10-12 procente)
si are in plus o baterie uriasa.
Daca adaugi rezolutia mica, Redmi 8 e telefonul perfect daca vrei sa te tina mult timp bateria.

| Sofer a răspuns:

Folosește telefonul tău actual. Îl ții în permanenta alimentat sa stai cu bateria 100% și nu e nicio problema.

| flixbuster a răspuns:

Eu imi folosesc primul smartphone cu 512MB RAM si 4GB storage care ruleaza Android 4.2.2 pe post de navigator cu Waze. E de acum 6 ani, are valoare de piata ~ 50 lei (probabil) dar utilitate maxima. Am alimentator de la bricheta, il conectez cand plec, pe baterie il las rareori prin oras sa-l mai descarc. Felicitari celor de la Waze pentru backward compatibility - cand n-o mai merge pe Android 4.2.2 va trebui sa ma reorientez pe alta pocnitoare de telefon cu Android minim suportat de Waze, ceva la ~ 50 lei pe olxwinking

A, si la un moment dat m-am ingrijorat ca mai crapa Waze-ul. Dar dupa ce am mers cu un coleg cu ultimul ifon si i-a crapat Waze-ul de 3 ori in 200 km m-am linistit, pe pocnitoarea mea de acu' 6 ani cu Android crapa mult mai rar big grin

Cumva subinteles, telefonul "principal" este hotspot mobil pentru cel de navigare.

| Ciprian_Jurchela_1986 explică (pentru flixbuster):

În sfârșit un om care gândește! Asta vreau si eu! Un telefon pe care sa nu il scot de la incarcat si pe care nu o sa il folosesc decât în astfel de scopuri! Telefonul principal vreau sa il folosesc în a face poze, sa filmez, nu sa stau cu el pe gps si cand imi e lumea mai draga, nu mai am baterie! Am si eu o pocnitoare din asta, dar se tot blochează pe waze, nu mai duce bine nici maps.

| flixbuster a răspuns (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Eu am o pocnitoare Philips big grin - foarte bun la vremea lui, de altfel.
L-am scos de la naftalina exact pe acelasi motiv ca si tine, nu voiam sa mai frec telefonul principal pentru navigatie. Am fost surprins ca mai merge ceva pe pocnitoare. Alte softuri de navigatie nu stiu daca mai merg, nu am incercat - doar Waze ca numai pe asta il folosesc. In cazul tau, daca te plimbi prin alte tari s-ar putea sa vrei ceva offline ca in Elvetia o sa te rupa roaming-ul pe date din informatiile mele. In restul UE roaming-ul e destul de ok.

| flixbuster a răspuns:

Tinand cont de bugetul de 100 euro, eu ti-as recomanda un Nokia 3.2 (este un telefon Android One, cred ca la Nokia cam toate sunt):

https://altex.ro/......MTNO32DSBK

| Panamax a răspuns:

E am navigator pe masina si alt navigator separat, dar in ultimul timp folosesc doar Waze pe telefon.
Nu vad sensul unui alt telefon cand unul este suficient pentru conversatii, muzica, Waze, Yt toate simultan.

| Ciprian_Jurchela_1986 explică:

Am zis sa nu imi "forjez" telefonul! Am de mers pana în Elvetia si am nevoie gps. De asta am zis sa va cer sfaturi.

| sierra1 a răspuns (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Nu-l "forjezi" deloc, dai alimentare de la brichetă, il mai dez-forjezi la intrarea pe vreo autostrada și știi că ai de mers x sute de km fără alte intersecții, Folosește-l!

Chiar, ce tel ai?

| Ciprian_Jurchela_1986 explică (pentru sierra1):

Samsung Galaxy S20 Ultra.

Deci ai dat pe el "jdemiloane" de lei și nu-l folosești să nu se uzeze? Măcar i-ai scos țipla?

? nu imi place sa imi bat joc de el. Am dat tipla jos!? Cu gps-ul activat o sa ii termin bateria în nici 6 ore și am de mers cel putin 14-15 ore.

Tu - "gps-ul activat o sa ii termin bateria în nici 6 ore"

eu - " dai alimentare de la brichetă"

tot nu e bine?

Asta nu vreau! Sa nu țin bateria în tensiune tot drumul!

Ok,
- ia-ți unul pe post de gps
- ia-ți unul pe post de jocuri
- ia-ți unul pe post de videoconferințe
- ia-ți unul pe post de gestionare email-uri
da, și o valiză să le cari pe toate

sper că te-am ajutat. Fundiță?

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Nu, mai bine, te duci cu avionul? Ca are pilotul GPS!

| Ciprian_Jurchela_1986 explică (pentru ardnaxur1961):

Nu cred! De acolo călătoresc în alte tari!

Noapte bună!

Totuși, nu credem că l-ai scos din țiplă