| Fidec a întrebat:

As dori sa stiu daca merge sa instalez pe un pc un linux debian, imi va detecta automat drivere-le sau? Placa mea de baza se numeste Asus p5qpl-am! Va multumesc!

6 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

Linux este un sistem de operare in care mai tot ce vrei sa faci pe el trebuiesc facute manual, de catre tine. Asa ca mai intai intra pe site-urile producatorilor ( placa de baza, placa video ) si descarca-ti driverii, ca mai apoi sa-i instalezi pe linux.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E foarte greu sa instalezi ceva pe linux. Nu descarca automat nimic.Trebuie sa cauti tu orice, sa descarci apoi sa scrii ceva in terminal, e foarte dificil pentru a instala cdeva.Mai intai zic sa instalezi linuxul acela in partitia D sa ruleze si windows-ul in C. Daca te saturi de linux si nu te acomodezi cu el, il dezinstalezi si gata.Linuxul nu e pentru jocuri, doar de browser, pe facebook, internet google si...cam atat.Jocuri cu baloane si cam atat.

| Fidec explică (pentru anonim_4396):

Stiu asta, dar eu sunt in primul an la automatica si lucram in linux, daca ma poti ajuta sa imi gasesc drivere pentru placa mea de baza, ti-as fi recunoscator!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fidec):

Ai laptop sau pc? Acum ruleaza linuxul? Sau ce windows? e original macar sa incercam pe miscrosoft sa cautam drivere?

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Trebuie sa ai linul instalat pentru a putea descarca driverele din browserul de acolo.Sa se descarce in linux si apoi sa instalezi. Intelegi.

| Fidec explică (pentru anonim_4396):

Momentan nu am linux instalat, dar il pot instala chiar maine la prima ora, acum rules windows 7! Eu am pc, placa de baza Asus p5qpl am