Windows pe SSD, neapărat.
Pentru a nu pierde sistemul de operare actual, va trebui să migrezi de pe HDD pe SSD. Vei avea nevoie de un program utilitar pentru această operaţiune.
Recomand folosirea "AOMEI Backupper", intri pe link-ul de mai jos şi descarci AOMEI Backupper Standard Edition, un program gratuit, cu care îţi faci un aşa-numit "Bootable media" pe CD (e mai stabil decât varianta pe stick).
Link de descărcare:
__... https://www.aomeitech.com/aomei-backupper.html...__
Windowsul se instaleaza pe curat pe un nou mediu, nu prin clonare.
Datele de pastrat se muta foarte usor manual, iar cele instalate, se pot reinstala.
Am vazut la cineva de pe acest site, ce incerca sa isi cloneze Windowsul pentru un nou SSD, peste 50 de programe si programele inutile (in afara de cele uzuale pe care le folosea), de care habar nu avea ca sunt instalate si cum au ajuns in laptop,
peste 25 extensii in Chrome (pe care. n-am mai intrebat-o, dar dupa nume pot pune pariu pe orice ca nu le folosea si nu stia ce sunt),
o multime de toolbar-uri in browser,
si aceleasi lucruri copiate si ras-copiate de 10-15 ori fiecare prin cele mai diverse locuri.
In jungla daca mergeam- gaseam ordine mai multa.
La o astfel de persoana pot foarte usor sa existe erori in registrii, sau intrari in registrii necuratate de cand lumea (nu toata lumea a auzit de CCleaner).
De virusi nici nu mai amintesc, pentru ca unii au o placere nebuna sa isi bage 5-6 antivirusi, unul peste altul.
Şi eu prefer instalarea pe curat, dar omul discută despre o situaţie specifică, în care vrea să "mute" sistemul de operare cu tot cu programele aferente.
Sunt diverse motive pentru care se preferă acest lucru, unul din ele fiind, spre exemplu, un program cu licenţă, pe care nu ai vrea nici să îl pierzi, nici să îl cumperi din nou.
Cât despre CCleaner... este o jucărie pentru neiniţiaţi. Pentru un utilizator avansat, regiştrii se curăţă manual.
In pc nu trebuie sa tinem multe programe; ci doar pe acelea pe care le utilizam (sau care are nevoie pc-ul sa functioneze).
Aplicatiile/programele care nu le folosim (chiar daca nu sunt deschise) consuma din puterea procesorului si a memoriei degeaba.
Lucrurile importante trebuiesc tinute pe medii de stocare. Iar noi trebuie sa fim pregatiti oricand pentru reinstalarea windows-ului si pierderea tuturor fisierelor din el.
Se intampla sa ne dea batai de cap instalarea driverelor (mai ales driverul placii video); dar numai in felul acesta invatam mai multe.
Nu, Windows nu se cloneaza ca risti destule, se instaleaza asa cum stie el mai bine, de pe un stick/DVD.
Ma gandesc ca poti sa faci asa: deconectezi HDD-ul si lasi SSD-ul conectat, instalezi Windows pe SSD, iar cand esti in Windows, conectezi HDD-ul si formatezi partitia in care este Windowsul trecut... cel putin asta ar face nitica sens in termeni de procedura.
Trebuie sa instalezi windowsul pe ssd sa fie sistemul mai rapid daca il lasi pe hdd nu rezolvi nimic.
Cum pot clona Windows-ul> poti cu programe specifice dar cred ca nu o sa-ti iasa_gen norton ghost(8.2 old) de la v15 in sus, sunt mai destepte, etc._eu mergeam pe ghost(7.0 8.2 9.6) da de la xp in sus(care cea de boot e doar una) s-au schimbat multe si parca ghostu nu stie(win 7 8 10 nu se pune doar pe una mai are ceva hiden in fata si aia nu stie ghostu poate 15+ da trebuie sa vezi)
Image result for hdd clone programs
List Of The Best Hard Disk Cloning Software
AOMEI Backupper Standard.
MiniTool Partition Wizard.
Macrium Reflect.
Acronis True Image 2020.
EaseUS ToDo Backup.
Clonezilla.
Paragon Software Hard Disk Manager.
O&O Disk Image.
https://www.softwaretestinghelp.com/hard-drive-cloning-software/
Din ce stiu eu, da poate s-a inventat ceva soft mai destept.
Hdd ul are alte sectoare fata de ssd(marime in biti), nu poti clona un win decat de pe un hdd identic pe un alt hdd identic ca producator marime etc altfel nu pusca sectoarele, sect zero, sau master boot record (MBR) is a special type of boot sector at the very beginning of partitioned computer mass storage devices like fixed disks or removable drives
Salut! Ma gandesc ca ai un SSD care e destul de incapator pentru Windows cat si pentru jocuri. In ceea ce priveste migrarea Windows-ului pe SSD, da, o sa ai nevoie de un tool pentru asta, de exemplu cel de la EaseUS (Todo Backup) prin care il clonezi pe SSD, insa daca nu ai o partitie separata cu Windows, gen partitia C: sa fie doar cu Windows si cu cateva programe sa zicem iar in partitia D: sa ai restul fisierelor tale personale, si ai o partitie cu absolut totul (doar partitia C atunci asta e o problema destul de mare deoarece nici o aplicatie nu o sa iti poata clona doar Windows-ul pe SSD, aceasta fiind si problema mea cand am adaugat un SSD pe laptop si am ajuns sa reinstalez Windows-ul pe SSD si sa il sterg de pe HDD, si aici m-am complicat si eu destul. Deci prin urmare daca partitia in care ai Windows-ul este mai mare decat capacitatea SSD-ului atunci nu o vei putea clona.
Daca nu ai asa multe lucruri sau ai jocuri pe care le poti reinstala usor, iti recomand sa eliberezi spatiu pe cat posibil daca nu iti incape toata partitia, si nu sunt foarte multe date. Eventual sa muti ce nu necesita boost-ul de performanta al SSD-ului pe HDD dupa clonare.
Partiția C: are cam 100gb si poate pun un SSD de 128 sau 256GB asa o sa meargă?
Ti-as recomanda unul de 256 ca sa ai spatiu si pentru alte lucruri pe care poate o sa mai vrei sa le instalezi.
Eu unul am windows-ul pe SSD si asta ajuta foarte mult la felul cum ruleaza windows-ul ( cat de repede).