Depinde de circuitul care trebuie alimentat, daca are consum constant de curent sau nu.
Daca circuitul alimentat prin rezistor consuma initial 100mA printr-un rezistor, apoi incepe sa consume 200mA, tensiunea pe el va scadea. La fel si daca incepe sa consume mai putin curent, tensiunea pe el va creste, deci tensiunea nu e stabila si nu e recomandat un rezistor. (caderea de tensiune pe rezistor e U=R*I, unde R = rezistenta si I = intensitatea: cand intensitatea e mai mare si tensiunea e mai mare pe rezistor, deci tensiunea ce ramane pentru circuit e mai mica)
Trebuie de stiut ce consum are circuitul de 5V si se alege varianta cea mai potrivita - stabilizare cu o dioda zenner si un rezistor, cu un tranzistor si 2 rezistori, cu un tranzistor, un rezistor si o dioda zenner, iar daca consumul de curent e mare si se doreste evitarea unor constructii mari cu tranzistoare mari pe radiator, atunci se pot folosi circuite de coborare a tensiunii in comutatie step down cum sunt aici http://www.okazii.ro/......a180020707
(eu nu am folosit ca sa pot spune cat sunt de bune)
Alta varianta e sa se foloseasca un incarcator de telefon de 5V.
De ce nu cumperi de pe amazon un regulator, e site serios.cu rezistorul nu stiu ce sa spun depinde de puterea de consum a ceea ce alimentezi, eventual incearca prindel pe un radiator de aluminiu(de la vreun cpu sau ceva)si pune-i si un cooler. poti incerca.bafta