As vrea si eu pararea voastra in legatura cu urmatorul sistem si daca raportul calitate-pret este unul favorabil :
PLACA VIDEO : http://www.emag.ro/......EBYNKBBBM/
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
FM2 nu e de viitor. AMD a lansat pe vechiul Socket FM1 o singura generatie de procesoare, dupa care a trecut la FM2, care e drept ca vor avea inca o generatie pe socket`ul asta. Cu toate astea, nu recomand, cand AM3+ mi se pare mai de viitor. Chiar daca nu este, pui FX 8320 si ai rezolvat cu procesorul 4-5 ani.
Integrata e ok, dar cu memorii dual-channel la peste 1866MHz daca vrei sa obtii performanta buna din ea. Cu ce ai facut tu acolo ajungi in aceeasi bani, dar mai slab ca performanta fata de ce ti-am pus eu, atat la procesor, cat si la placa video.
GTX 650 2GB e furt pe fata la pretul ala. Pana sa foloseasca ea mai mult de 1GB VRAM in jocuri (fiind nevoie de 1920x1080 minim ca rezolutie, detalii cel putin High si AA mai mare de 4X) va fi de mult limitata de procesorul grafic la un asemena nivel de detalii.
HD7770, in ciuda memoriei mai mici, e mai buna.
Totusi, i3`ul ala e scump si nu isi merita banii, cand ai FX 6300 la sub 500 lei, mai bun in absolut orice.
Vrei ca in 1400 lei sa bagi toate piesele sau mai ai componente vechi de care te poti folosi? Daca da, spune cate ceva despre ele.
Am carcasa, sursa, hard diskul si placa de baza insa nu le am langa mine si nu stiu nimic despre ele.Mi-ai putea recomanda o placa de baza avantajoasa?
Stai putin ca nu procedezi bine. Ai trecut de la i3 la 5800K, deci de la socket 1155 la socket FM2. Trebuie NEAPARAT sa stii ce plac de baza ai,tare imi este ca e veche si nu suporta nici macar un procesor recent. Nu poti pune orice procesor pe orice placa de baza, trebuie sa ai in vedere compatibilitatea socket`ului si nu numai.
Diferenta intre placile video e la implementare, una Asus, una Gigabyte, ambele foarte ok si ambele nu isi merita banii cand o HD7770 e mai ieftina si mai buna.
Asadar, afla te rog modelul placii de baza, afla ce interfata are HDD`ul (IDE sau Sata), afla ce scrie pe eticheta sursei (desi banuiesc ca e no-name, cu nici jumate din puterea de pe eticheta) si abia apoi se poate vorbi de recomandari.
Nu am placa de baza in localitate si nici sursa. Insa mi-am putut aminti seria acelui calculator si am putut gasi seria placii de baza si mi-am dat seama ca este cu mult depasita : http://www.motherboards.org/mobot/chipsets_d/Intel/865G+ICH5/
Insa nu ar fi o mare problema pentru ca as putea sa cumpar alta. Pot sa ma uit la sloturile componentelor si sloturile placii respective astfel incat sa se potriveasca. Dar nu asta ar fi problema. Vreau sa stiu care ar fi cel mai bun procesor pentru gaming in limita 400-600 lei.
Problema e ca o placa de baza buna te ajunge vreo 250 lei (nu il poti pune pe orice placa de baza,mai ales pe cele foarte ieftine), si dupa nu iti mai raman bani pentru placa video, care e foarte importanta si ea in jocuri. In plus, nu as tine niciodata componente noi pe surse vechi, in special daca acestea consuma cu destul in plus fata de vechile componente.
Super procesorul! Am sa il iau impreuna cu placa video http://www.pcgarage.ro/......-128-bit/. Insa nu gasesc o placa de baza buna. Am gasit una cu slot pentru procesor AM3+ insa placa video cere pci 3.0 si placa asta are pci 2.0. Se potriveste?
Se potriveste, stai linistit. Porturile PCIe sunt intercompatibile intre ele.
Dar nu iei GTX 650 1GB la 500lei, cand HD7770 e mai ieftina si mai buna, iar racirea e la fel de ok: http://www.pcgarage.ro/......play-port/
Afla macar daca HDD`ul e pe Sata sau IDE si ce sursa ai, sa stiu si ce placa de baza sa iti pun, eventual daca si o alta sursa, sa nu te trezesti cu artificii.
Nu e prea in regula.
In primul rand, nu dai 500 lei pe o GTX 650, fie ea si DC II de la Asus. Placa aia consuma infim si se incalzeste la fel de infim, nu are nevoie de asemenea racire. La banii aia (chiar mai ieftin) ai HD7770 de la AMD, ce o bate in orice situatie ca performanta.
In al doilea rand, ia o placa de baza mai teapana pentru un procesor de genul, care sa iti permita si un mic OC pe viitor. Ducea si aia, dar parca nu prea as tine procesorul respectiv pe un etaj de alimentare al placii de baza destul de slabut.
Din cate am inteles, tehnologia slotului FM2 al procesorului este noua si de viitor. Am ales o placa ATX pentru asta. Insa ma indoiesc de calitatea acestei placi video. "integrat" nu suna prea bine. Vreau o placa video puternica. Ar trebui sa cumpar alta placa video pe langa procesorul acesta?
Nu ai pentru ce. Daca ai nevoie de ajutor pe viitor (sau chiar si acum, in caz de nelamuriri) iti las ID`ul meu si discutam pe Yahoo. Verifica mesajele, nu-l las pe topic.
FM2 nu e de viitor. AMD a lansat pe vechiul Socket FM1 o singura generatie de procesoare, dupa care a trecut la FM2, care e drept ca vor avea inca o generatie pe socket`ul asta. Cu toate astea, nu recomand, cand AM3+ mi se pare mai de viitor. Chiar daca nu este, pui FX 8320 si ai rezolvat cu procesorul 4-5 ani.
Integrata e ok, dar cu memorii dual-channel la peste 1866MHz daca vrei sa obtii performanta buna din ea. Cu ce ai facut tu acolo ajungi in aceeasi bani, dar mai slab ca performanta fata de ce ti-am pus eu, atat la procesor, cat si la placa video.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.136.26.156) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro