anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aseara am instalat Windows 8.1.
Dupa instalarea cu success am inchis PC-ul si m-am culcat.
In dimineata asta cand ma trezi instalai driverul video din Manager Dispozitive stiti voi dadui actualizare driver si se instala cu success.
Nu asta este problema... Problema e ca nu imi gaseste driver pentru Sunet, stiu sigur ca aveam VIA, mersai pe pagina oficiala, imi cautai un driver dar nu stiu ce sa completez la al patrulea camp : Select your driver product
Am cautat si in dxdiag dar nu stiu cu ce sa completez...
P.s : E prima oara cand instalez un Windows si sunt incepator, daca e ceva ci BIOSu nu mai posatati raspunsul ca stric PC-ul de tot xD
Dau Funda Mare Cat RUSIA!

Răspuns Câştigător
| K0sti a răspuns:

Mamaaa, le facusi varza. Ce spusai eu sa faci? Nu ma face de ras ca esti oltean de-al meu si te iau de mot! Inca o data. Cauti modelul placii de baza, ala de zici tu ca ti-l arata in dxdiag si cauti la producator driverele ei. La Asus, la Gigabyte, etc. Pricepusi?

Sa-ti dau un exemplu: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2843#dl

DIn cate vezi ai mai jos driverele! Alegi sistemul de operare si le downloadezi. Simplu!

15 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Driver-ul audio se instalează daca și numai dacă nu ai sunet în Pc. Dacă se aude sunet în Pc ai deja driverul instalat.
Daca vrei și managerul de sunet(inutil) de la realtek, îl gasești în Automatic updates/optionals updates
Succes

| AleXu224 a răspuns (pentru DeyCj):

Oh doamne ma instalai alt Windows si mi se stearsa Driverul si ala de la Microsoft nu mere, si plus de ce as mai fi pus intrebarea daca aveam sunet?
Incerc acum sa vad daca gasesc ceva in Windows update

| DeyCj a răspuns (pentru AleXu224):

Dacă ai instalt, deții și folosești un Windwos Legitim nu furat de pe File Liste sau alte idioțenii din google, unde numai Windows și aplicații modificate găsești, trebuia să funcționeze cu driverii de Microsoft din prima.Deci cam era retorica întrebarea(oarecum).

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Intra aici:
http://www.ma-config.com/en
Dai: "Start the detection"
O sa-ti ceara sa sa instalezi un programel. Dupa ce-l downloadezi il instalezi dai iarsi "Start the detection"si dupa ce termina intri in "My drivers". Acolo vei gasi driverele pentru tot ce ai in computer. Care-s cu galben nu le ai instalate. Care-s cu verde ale tale sunt vechi si le poti instala pe cele noi care se afla acolo.
Daca nu apar inseamna ca sunt instalate bine.

| AleXu224 a răspuns (pentru Salontanul):

Fii atent eu am driverul de la Microsoft si el erge faza e ca nu se aude pe el si imi trebuie ala de la VIA ca sa se auda si nu stiu ce sa selectez la a patra casuta care din 4 modele de driver...
Macar daca imi dai un program care imi gaseste drivere ar fi super bine

| Salontanul a răspuns (pentru AleXu224):

Pai aia ti-am dat. Un program care gaseste driverele.

| AleXu224 a răspuns (pentru Salontanul):

AGh e un program care imi spune ce are pcul meu in el scuze, chiar nu imi trebuie asta de asta exista dxdiag dhaaaa

| Salontanul a răspuns (pentru AleXu224):

Ce AGh? Tu esti oltean? Nu vezi ce ti-am scris acolo sus? Ti-am dat Ma-Config care este un program de gasire drivere. Chiar atat de slab de minte esti? N-ai avut curiozitatea sa te uiti macar. Daca atata lene ai in tine sa ma lasi in pace. Eu vreau sa te ajut si tu scrii "dhaaaa" la misto. Se vede ca.

| K0sti a răspuns:

laughing) Se cunoaste ca esti oltean!
Fii antena aici! Deci, te uiti frumusel pe placa de baza si vezi ce model e, asta dacai ai desktop, daca ai laptop, la modelul laptopului, dupa care te duci frumusel la producator si iti iei driverele de sunet.
E posibil sa ai surpriza sa nu gasesti pentru 8.1. Dar trebuie incercat. Succes!

| AleXu224 a răspuns (pentru K0sti):

Ai ghicit sunt Oltean De Jiulet xD, vezi ca nu-s fata :@
Am PCul in garantie daca nu era faceam asta de mult + ca o poti vedea in dxdiag tongue
Fusai deja la site-ul producatorului dar nu imi cere placa de baza imi cere sistemul de operare ce fel de drifer, dar la modem am 4 variante acolo...
Stiu ca am mai cautat o data dupe ele dar nu imi mai amintesc care era dintre ele stai asa ma duc pana in Windows.old sa vad daca gasesc ceva acolo

Usor de zis greu de facut da-mi 15 min sa vad daca merge ce zice tu acolo

| K0sti a răspuns (pentru AleXu224):

In 15 minute? Greu te misti! happy

Nu ma misc eu greu, ci netu straight face

| K0sti a răspuns (pentru AleXu224):

Mamaaa, le facusi varza. Ce spusai eu sa faci? Nu ma face de ras ca esti oltean de-al meu si te iau de mot! Inca o data. Cauti modelul placii de baza, ala de zici tu ca ti-l arata in dxdiag si cauti la producator driverele ei. La Asus, la Gigabyte, etc. Pricepusi?

Sa-ti dau un exemplu: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2843#dl

DIn cate vezi ai mai jos driverele! Alegi sistemul de operare si le downloadezi. Simplu!

| Nicu9715 a răspuns:

Da-mi link-ul de la site-ul ala de la VIA, se poate sa nu ai support pentru WIN8

| AleXu224 a răspuns (pentru Nicu9715):

Ba e support pentru windows 8 uite iti dau Pagina completeaza cu versiunea pe 64bit : http://download.viatech.com/en/support/driversSelect.jsp