Poti incerca cu portul 2237 sau 8080 alea le stiu sigure. Acum depinde de routerul pe care il ai. Eu stiu ca iti trebuie un router capabil samba. Daca ai un router ZTE ZXHN xxxx poti configura foarte usor dar la alte routere nu am idee. La acela iti da si optiunea de user si parola. La ubuntu nu am nici cea mai vaga idee cum se foloseste daca era ceva din windows poate stiam.
Ok.mersi de răspuns
Nu ai pentru ce. Ai reusit sa iti rezolvi problema?
Din păcate nu.Și cel mai frustrant e ca nici pe net sau forumurile ubuntu(internaționale ca ăștia de pe RO îs cam ciobani) nu am găsit o rezolvare.Sincer nu aș risca să mă bag pe un FTP din motive de securitate.
Eu zic ca cel mai frustrant este ca tu raspunzi la toata lumea si tie nu iti raspunde decat 1. Nu e treaba mea de ce vrei atata securitate dar FTP este o solutie care ar trebui sa o incerci pana la urma cine ar incerca sa iti fure datele? Si cu suportul ubuntu Romania ai face bine sa te obisnuiesti caci asa sunt romanii dar nu sunt toti asa. De ce nu incerci si la noi poate dai de cineva care te poate ajuta. Mie imi pare rau ca nu pot sa te ajut dar am o intrebare : de xe nu folosesti windows?
Licența.ORDA o știe pe a lor.Cică și pentru Ubuntu server îți trebuie licență. Real Prostii.Pentru Ubuntu server nu trebuie licență. Este a fost și va fi soft liber și nerestricționat comercial, dar desigur multe firme nu știu ca este antidot și pompează bani în buzunarul canonical-ului....pe post de „donații"
Cu răspunsul.
Este o întrebare dificila la care numai cei ce fac asta știu răspunde, de asta nu am primit răspuns numai din partea ta.
Eu de asta îs aici să ajut oamenii și din păcate îs specializat pe tehnologie sau când am chef să mă amuz pe religie .
Nici eu nu sunt specializat si din cauza parintilor nu mam putut duce la un liceu de informatica. nu au tinut cont de faptul ca am o mare pasiune pentru orice are ecran si functioneaza pe curent electric. asta e alta treaba dar totusi cineva din miile de persoane carora leai raspuns la intrebari dadea un search pe google si te ajuta cu ceva. nici eu nu sunt specializat dar am cateva idei. cat despre licenta ai o mare dreptate, asa e romanu, vrea sa scoata bani din orice chiar daca e freeware. ar trebui sa folosesti un server FTP sau sa iti cumperi un router de la ZTE, acelea sunt usor de configurat. da si eu ma mai amuz pe religie cateodata caci nu cred in asa ceva, mai degraba cred ca noi suntem doar un soft de calculator si ca "juctorul" ne poate "sterge de pe HDD" oricand vrea. dar nu am aflat o chestie : routerul tau este conectat la PC prin USB sau Ethernet direct?
Problema este că ceea ce vreau eu să aflu nu este pe google, de asta probabil ca nu am fost ajutat. știu că am un „defect" de a pune întrebăi ce nu sunt în google și la care să răspunde doar cei ce fac asta, adică chestii ce vin din experiența profesională.
Cu mine au noroc userii că profesez așa ca o adoua meserie în service de calculatoare/configurare rețele intranet, etc de 6 ani și le ofer în 99% din cazuri răspunsuri bazate pe experiența personală dar cum în acest domeniu cu cât înveți mai mult cu atât știi mai puțin câte o dată mă mai consult si cu alte persoane și sau caut răspunsuri la întrebări profi care mă ajută să rezolv probleme care încă nu le știu.
Foarte mare păcat că parinții tăi nu te susțin.Programamrea de exemplu este o meserie de viitor si chiar dacă nu te angajezi în domeniu IT&C poți profesa ca freelancer preluând contracte din afara României.O cunoștință de a mea face design-uri grafice pentru aplicații ca freelancer și este plătit la proiect de firme din afara țării, firme pe care le contractează on line. Câștigă binișor din asta, dar și muncește pentru banii ăștia apropae toată ziua
Nu au vrut deoarece au vrut sa fiu bucutar nu informatician. Pe tema asta au invocat faptul ca daca esti angajat in it sau doar ca lucrezi in acest domeniu esti "pe invers". Nu este un defect ca pui intrebari ce nu se gasesc pe google. Este ceva bun. Mas fi bucurat sa fiu la un liceu de info caci asa poate te puteam ajuta cum m-ai ajutat si tu. Cat desppre munca toata ziua este un lucru perfect caci daca stau confortabil pot sta 24 de ore fara plictiseala sau dureri etc. In fata calculatorului desi nu este bine pentru vedere dar de ce mai exiata ochelarii? Nu? Cat despre problema ta mai bine foloseste server ftp caci cu samba nu cred ca reusesti. Eu am reusit asta din windows pe un router zte zxhn xxxx si mam conectat din alta retea. Tu ar trebui sa folosesti ftp ca si el are o securitate bunicica
Mentalitățile, din păcate. Înca mai sunt români ce fac diferența între a merge la servici și a merge la muncă.
Pentru ei serviciul este meserii ca agent de securitate, informatician, etc adfică mesrii unde nu muncești fizic dar psihic..., și muncă datu la lopată, sapat șanțuri, cărat, etc adică munca fizică(de prost). Real munca psihică fiind mult mai obositoare decât cea fizică, dar Românu îi tot român, ca să nu mai zic de faptul grav că nu vrea să evolueze, mai ales tehnologic(mă refer aici la TI mai mult dar se aplică și în alte domenii), de puturos și conod ce îi că preferă se se complacă „cum îi învatat" chiar de îi învațat prost decât să își puna mintea la contrbuție.Am pățit-o cu un user de aici care după ce l-am ajutat și i-am oferit o soluție real bună la care din cauza sale mentalitații în vechite la TI(de ăla ce crede că Xp cu SP 2 e cela mai bun OS din lume, real istorie ce aproape 8 luni) și depășite a dat ca fraieru cu piciorul la aceasta, tot el vine cu răspunsuri care în loc să ajute usrul ce a pus întrebarea le-a transformat în atacuri la adresa mea, asta pe post de mulțumire ca l-am ajutat.
Ca să vezi oamenii și praștia.Da avem nevoie de de-aștia că datorita lor noi ce vedem lumea IT cu cohi reali progresăm.
Cu router-ul.Nu e o regulă.Eu am făcut asta și pe edimax-ul ce îl am(e un broadband) în care a setat firewall-ul să lase tranzitul de date liber pe porturi ca 10000(interfața de webmin) și 1010 pe care lucra serverul de samba. Până aici a funcționat totul bine(conform pingurilor), dar nu am reușit să fac accesibile folderele partajate din samba, din setările samba.Bine trebuie editate în mod text din fișierul de configurare, dar nu mi-am dat seama unde am greșit, că teoretic totul era ok...
Daca as putea sa vad setarile as putea sa depistez greseala. Imi poti trimite un instant la adresa mea de mail. Daca nu ai cum sa o afl8 sa imi spui. Cat despre roman asa e ei cred ca daca stai la pc si lucrezi este ceva degeaba si ceva inadmiaibil. Pentru ei munca fizica este singura munca adevărată. Este trist acest lucru deoarece ei stau în calea progresului tehnologiei dar când un pc ajuta un doctor sa le salveze propiile vieți le convine. Acum imi pare asa rau ca nu am pus piciorul in prag la discutia interminabila despre alegerea liceului...
Mam enervat și am vândut serverul sau hibridul cum vrei să îi zici( era un mITX pe celeron la 1, 6 cu 1 Gb ram, MSI, mic și făcea o gălagie de îl auzeam din bucatărie ), dar mă interesa dacă se poate face asta că peste două luni voi face un altul mai bunicel(Intel core 2 duo pe 754 la un 2, 5 Gz, placă de bază ori ECS ori MSI, 3-4 Gb ram, harduri 6 X80 gb mixt IDE+Sata) și carcasă masa de birou .De ce nu măcar nu îmi sună în cap))
Deci l-ai vandut? nu ma asteptam dar ce placa de baza aveai?
Asta era.
http://www.msi.com/product/mb/PM9MV.html
Și carcasa era asta:
http://www.pcgarage.ro/carcase/delux/micro-m198-micro-atx/
:-"
Nu degeaba l-am vândut, si înca la preț bunicel(150lei) cu un celeron la 1, 6 Gb un Gb ram hard cu sectoare realocate de 80 Gb pe SATA.Eu zic ca am scos un preț bunicel pe el.
Bunicel xa placa aiai de baza e praf dupa parerea mea
Știu.De asta l-am însurat
In carcasa aia ar incapea pc-ul meu?
MSI 760GM-P21
AMD Athlon 2 X2 270, coole din stoc
MSI nVidia GeForce GT630 2GB
sursa daemon game booster
Toshiba MK2552GSX 250GB ( Laptop )
1 unitate optica
Nu va intra.Carcasa este pentru plăcile de bază mini ITX, adica cele micuțe(20 X 30 cm maxim). Placa ta de bază ete Micro Atx(forte asemănătoare cu a mea, numai ca a mea este p23 dar ca performanțe identice), deci nu va intra.