| Dragos0973 a întrebat:

Salut TPU, azi am vrut sa vad niste poze de pe un stick USB al meu dar pozele arata foarte ciudat, au linii colorate sau toata poza este o anumita culoare. Majoritatea sunt jumate colorate o culoare si cealalta poza normala, unele poze sunt intacte dar sunt foarte ingrijorat, sunt niste poze foarte importante de la un eveniment si nu stiu ce sa fac! Va rog ajutati-ma

2 răspunsuri:
| DaniTIRB a răspuns:

Raspuns rapid: Fisierele sunt corupte si nu prea ai ce face. Daca sunt jumatate colorate, o anumita culoare majoritatea e deja suficient damage...
Cea mai buna solutie e sa incerci niste "smekerii" pe internet pe anumite site-uri care sa iti repare poza.
Alta metoda care e extraordinar de scumpa (la asta ma refer chiar 10 000 de lei) este sa te duci la un profesional cu un supercalculator (ceea ce nu avem in Romania). Acel tip o sa iti repare manual, dar si cu ajutorul inteligentei artificiale, aducand poza la starea ei APROAPE intacta. Pozele sunt suficient de corupte cat sa impiedice tehnologia din prezent sa o repare, sper sa iti fie o lectie de viata in care "sa nu pastrezi toate ouale in acelasi cos".

| NLS a răspuns:

Daca imaginile prezinta artefacte sub forma unor dungi fragmentate, colorate sau gri, NU prea mai e nimc de facut, daca nu ai avut copii de rezerva pe un alt suport (alt stick, alt HDD/SSd, card de memorie, BlueRay/DVD, etc).

Imaginile sunt corupte, nu s-a copiat informatia pe suportul de stocare in intregime.